Tenis

Siner jasan: Ja pišem svoju priču

Siner jasan: Ja pišem svoju priču
Foto: Tanjug/AP | Siner jasan: Ja pišem svoju priču

Janik Siner briljira od početka 2024. godine. Italijan je osvojio Australijan Open, a zatim i ATP turnir iz serije 500 u Roterdamu.

Treći teniser svijeta je tako vezao ukupno 16 pobjeda u ovoj kalendarskoj godini, a taj niz je još duži ako se dodaju i tri trijumfa u Dejvis kupu iz 2023. godine.

Italijan će igrati protiv Karlosa Alkaraza u polufinalu Indijan Velsa, a u slučaju da slavi portiv Španca, biće mu to 20. uzastopna pobjeda. Uz to bi mogao i da zabilježi skok na ATP listi i preuzme poziciju broj dva od mladog Španca.

Siner je poslije meča sa Jiržijem Lehečkom upitan šta misli o svojoj seriji trijumfa i da li se sjeća niza Novaka Đokovića iz 2011. godine kada je srpski teniser vezao 41 pobjedu.

"Ne, tada sam imao samo deset godina", nasmijao se Janik, pa nastavio.

"Nisam pratio tenis, da budem iskren, jer sam se u to vrijeme više bavio skijanjem i igrao fudbal. Znam sada za tu Novakovu statistiku. Komplikovano je da se poredite sa članovima velike trojke ili četvorke. Oni su na drugom nivou. Ja pišem svoju priču. Kada sam bio mlađi, nisam mnogo pratio tenis", izjavio je Italijan.

Novak je 2011. godine prvi poraz zabilježio tek na Roland Garosu kada je ga je u polufinalu savladao Rodžer Federer. Siner je i dalje daleko od dostignuća srpskog tenisera, ali bi trijumf protiv Alkaraza sigurno podigao njegov nivo samopouzdanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije