Tenis

Sinerov naredni cilj? Srušiti Đokovića

Sinerov naredni cilj? Srušiti Đokovića
Foto: Tanjug/AP | Sinerov naredni cilj? Srušiti Đokovića

Italijanski teniser Janik Siner izjavio je da nakon osvajanja Mastersa u Majamiju ima cilj da isto to učini i na drugom Grend slemu u sezoni - Rolan Garosu.

Od ove nedjelje drugi teniser na ATP listi rekao je da se već sada priprema za taj poduhvat i da će prije toga učestvovati na dva, za njega, veoma važna turnira.

"Sada mi je Rolan Garos glavni cilj. Od četvrtka počinjem pripreme za Monte Karlo koji će biti moj prvi turnir na šljaci. Nemam mnogo vremena za adaptaciju, čak ni cijelu nedjelju. Vidjećemo kako će biti u Monaku", rekao je Sineri.

Pa je i dodao:

"Prije Rolan Garosa je i Rim, a to je veoma specijalan turnir za mene. Uvijek je nevjerovatno igrati pred domaćom publikom. Mislim da sam mnogo napredovao u posljednjih godinu dana i da mogu još bolje. Fizički sam potpuno drugačiji", rekao je Siner.

Podsjećanja radi, ovogodišnji Rolan Garos počinje 20. maja, a titulu osvojenu prošle godine na terenima u glavnom gradu Francuske brani najbolji svjetski teniser Novak Đoković.

Ukoliko Italijan uspije u svojoj namjeri da trijumfuje u Parizu, to će značiti da će preuzeti i lidersku poziciju od Noleta, koji je punih osam godina proveo kao najbolji na svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije