Tenis

Sjajna sezona OSTK Spin iz Banjaluke

Sjajna sezona OSTK Spin iz Banjaluke
Foto: Stonoteniski savez Republike Srpske | Sjajna sezona OSTK Spin iz Banjaluke

Nakon odlične sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, te plasmana u plej-of za Prvaka lige Omladinski stonoteniski klub Spin iz Banjaluke je po prvi put osvojio Kup Republike Srpske i krunisao veoma uspješnu sezonu.

Spin je bio domaćin završnice Kupa RS a u finalu su savladali gradskog rivala Stonoteniski klub Banjaluka sa 3:1 a prevagu Spinu je sa dvije pobjede u finalu donio najbolji bh. junior Dario Pejić. Osim Daria za seniorski tim Spina nastupili su Siniša Marčetić i Dragan Vučić.

"Ovo je svakako jedna od najboljih sezona u istoriji kluba, ne samo kada je u pitanju seniorska kategorija. Dario je ove godine po treći put zaredom postao šampion RS u juniorskoj kategoriji a odbranio je titulu prvaka BiH. Osim toga naš klub će na predstojećim reprezentativnim izazovima imati čak četiri predstavnika. Na Evropskom prvenstvu za mlade i Balkanijadi osim Pejića nastupiće Jelena Mrđen, Nikša Vesović i Đorđe Ćelić", kazao je Siniša Marčetić, trener i igrač OSTK Spin pozvavši sve da se ovog ljeta upišu u školu stonog tenisa.

Treće mjesto u finalu Kupa RS podijelili su Borac i Prijedor dok su u ženskoj konkurenciji slavile stonoteniserke Prijedora a Borac je bio drugoplasirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije