Tenis

Souza: Imam povjerenja u ono što Đoković i ostali rade u ATP Savjetu

Souza: Imam povjerenja u ono što Đoković i ostali rade u ATP Savjetu
Foto: N.N. | Souza: Imam povjerenja u ono što Đoković i ostali rade u ATP Savjetu

Portugalski teniser Žoao Souza izjavio je kako je imao ponudu da postane član ATP Savjeta igrača, ali da je to odbio.

Jedan od razloga zašto je bio u fokusu za tu funkciju jeste i to što govori tečno šest jezika, engleski, francuski, italijanski, španski, katalonski i portugalski.

"Istina je, tražili su da budem dio ATP Savjeta jer govorim šest svjetskih jezika, imam mnogo prijatelja svuda, ali nisam želio tako nešto da prihvatim. Želim da ostanem u okviru svoje profesije. Nije u pitanju da li nešto volim ili ne, znam samo da ne želim da budem uvučen u pitanja političke prirode", rekao je Souza.

Na prvom Grend slem turniru sezone bilo je dosta priče oko aktuelne politike u ATP i eventualne smjene predsjednika Krisa Kermoda. I Souza otkriva da nije sve tako idealno.

"Niko ne želi da mu oduzme to što je uradio do sada, ali treba imati u vidu da mu ugovor ističe 2019. Članovi Saveta su tužni zbog pojedinih odluka koje je donio, a koje ne idu na ruku nama igračima, tako da postoji nezadovoljstvo. Oni koji igraju ne bi trebali da ga podržavaju jer je donio odluke koje favorizuju turnire, a ne takmičare", kaže Souza.

Novak Đoković je predsjednik Savjeta igrača u ATP i Souza kaže da ima poverenja u njega i ostale članove, Kevina Andersona, Jen Hsun Lua, Džona Iznera, Robina Hasea, Sema Kverija, Džejmija Mareja, Brunu Soareša, Vaseka Pospišila i Stefana Travalju.

"Oni su naši predstavnici i imam povjerenje u to što rade da stvari učine boljim za nas igrače. Imaju punu podršku od tenisera i složiću se sa njihovim odlukama", zaključio je Souza.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije