Tenis

Šta bi Đoković mogao da izgubi izostankom sa dva Mastersa

Šta bi Đoković mogao da izgubi izostankom sa dva Mastersa
Foto: Tanjug/AP | Šta bi Đoković mogao da izgubi zbog izostanka sa dva Mastersa

​Iako je postojala mala vjerovatnoća da će Novak Đoković uspjeti na neke potvrde i papire da prođe kroz zabranu ulaska u SAD nevakcinisanim strancima, sada je to domen teorije.

Indijan Vels je već propušten, a nema sumnje da će se i Majami igrati bez njega. Sada, što bi se reklo, sumira se šteta zbog tih izostanaka.

Najbolja situacija za srpskog asa je stvorena iz katastrofalne situacije prošle godine. Novak nije ni u prošloj sezoni igrao na ova dva Mastersa, pa nema u tom slučaju ni bodove da brani.

Sve što je stekao prije toga na betonu i poslije toga na travi i šljaci se broji, dok je američka turneja svakako mogla da donese samo što još veću razdaljinu između njega i čitavog ostatka ATP karavana.

Prije svega, ono što je Đokoviću najbitnije je da ne ispadne iz ritma, ali kada je već istrpio one, sada već davne, korona dane, istrpeće i odmor u ovom martu, prenosi Telegraf.

Nema sumnje da Novak radi punom parom i van zvaničnih susreta.

Što se srpskog tenisera tiče, sezona na betonu je gotova i Monte Karlo je sljedeća luka.

Dok se okreće šljaci, i pored propuštanja čak dva Mastersa i nemogućnosti da se bori za 2.000 bodova, Đokovića bi mogao da sustigne samo jedan igrač tokom marta.

Karlos Alkaraz bi mogao da iskoristi, kao što su prošle godine on i njegov zemljak Rafael Nadal ovu administrativnu pomoć i da se ponovo smjesti na prvu poziciju.

I pored svog tog sufliranja, Alkaraz mora da osvoji prvo Indijan Vels da bi preuzeo prvu poziciju od Novaka, a onda i da odbrani titulu u Majamiju da bi se tu i održao pred obaveze na šljaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije