Tenis

Šta će biti s Mastersom u Parizu

Šta će biti s Mastersom u Parizu
Foto: N.N. | Šta će biti s Mastersom u Parizu

Turnir u pariskoj dvorani Bersi, posljednji Masters teniske sezone, suočava se sa ozbiljnim problemima.

Masters u Parizu zakazan je za 31. oktobra ove godine i planirano je da traje sve do 8. novembra, kao posljednja priprema za ATP finale u Londonu.

Razlog za brigu je problematična situacija sa korona virusom u Francuskoj o kojoj je u srijedu, 14. oktobra, pričao predsjednik te zemlje Emanuel Makron.

Makron je pozvao na oprez i ujedno uveo "policijski čas" od 21.00 do 6.00 u naredne četiri nedjelje jer je, pored ostalog, ukupan broj potvrđenih slučajeva porastao je na 779.063.

To znači da će "policijski čas" biti na snazi u Parizu i za vrijeme trajanja turnira.

I pored ovoga moguće je da se turnir održi, ali će to biti bez publike, iako je najavljivano da će svakog dana biti prisutno do 1.000 ljudi na tribinama. Organizatori će morati i da se prilagode tome da večernje sesije neće biti.

Pod trenutnim pravilima u Francuskoj je moguće dobiti dozvolu da budete napolju i tokom "policijskog časa" ukoliko ste zaposleni u nekom od određenih sektora.

Podsjetimo, Novak Đoković je već odlučio da se poslije 13 godina vrati u Beč i tamo odigra pripremu za Završni turnir, pa se najvjerovantije, ali još ne sigurno, neće pojaviti u Parizu, koji je prošle godine osvojio.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije