Tenis

Šta je Monfils "uzeo" od Novaka Đokovića

Šta je Monfils "uzeo" od Novaka Đokovića
Foto: Tanjug/AP | Šta je Monfils "uzeo" od Novaka Đokovića

Jedan od najatraktivnijih i najomiljenijih tenisera na Turu je svakako Gel Monfils.

Francuz je sada sastavio foto-robot idealnog igrača. Očekivano je uzeo dva udarca Novaka Đokovića, koji ga je čak 19 puta pobijedio u karijeri, a nije slavio niti jednom u međusobnom duela.  

FORHEND – Huan Martin del Potro je imao najbolji. Brz, težak, veoma precizan u svakom momentu. Svako je znao da neće mnogo lopti promašiti, a mogao je da ih zabija iz svakog mjesta na terenu. Svi smo perfektno znali kakvo oružje ima sa ovim udarcem.

BEKHEND – Novak Đokovič je moj izbor. Moj utisak je da je gotovo perfektan, da može lopticu da udari u svakom trenutku i sa bilo koje pozicije na terenu. Brz je, odlično kontrolisan i kada je u pitanju njegov kvalitet, za mene nema dileme da je to Noletov.

SERVIS – Nik Kirjos ima potpuno čist početni udarac, ali istovremeno veoma tih, uz snagu koja djeluje nerealno. Osim toga, udara gotovo podjednako i prvi i drugi.

RITERN – Novak još jednom. Bukvalno neljudski udarac, ne može se objasniti, ništa više ne mogu da kažem. Neopisiv je.

SLAJS – Rodžer Federer je imao nevjerovatno elegantan, pogotovo kada ga je skraćivao. Način na koji je lopti oduzimao brzinu, bio je fenomenalan, gotovo kao da se šalio. Zato i kažem slajs je 100 odsto Rodžerov.

IGRA NA MREŽI – Komplikovano je, tri imena mi padaju na pamet. Mikael Lodra, Stefan Edberg i Patrik Rafter. Kažem komplikovano je izabrati, ali ako moram, onda Rafter. Bio je nevjerovatan na mreži, fizički super spreman, mada bih i za ostalu dvojicu isto mogao da kažem.

BRZINA – Ne želim sebe da izaberem, to je jasno. Zato Karlos Alkaras, jer je njegova brzina sa druge planete. Eksplozivnost koju ima u razmjenama je nešto neljudsko.

KOMPETITIVNOST – Još jedno komplikovano pitanje. Nemam jasan odgovor. Iskreno, mislim da su sve atlete koji pripadaju svjetskoj eliti, veoma nezgodni kao protivnici. Možda bih trebalo da izaberem nekoga ko je najviše pobjeđivao. A može da se dogodi da neko ko nije toliko osvajao, ima najjači karakter u ovom smislu. Nisam siguran.

PSIHOLOŠKA SNAGA – Rafael Nadal, nije normalno to što on postiže godinama. Šta je sve prebrodio kada su u pitanju povrede a uvijek se vraća još jači. Mnogo puta je pokazao kakva je steijna, koliko je samo puta igrao uz bolove. Zato nemam dileme, samo Rafa može u ovu rubriku.

NAČIN SLAVLJA – Ovo je mnogo subjektivno. U svlačionici vidimo veoma jednostavne proslave, ali ima i onih koji su mnogo zabavniji ili spontaniji. Zato ne mogu da odgovorim na ovo pitanje jer je previše subjektivno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije