Tenis

Strašni Janik Siner novi kralj Majamija

Strašni Janik Siner novi kralj Majamija
Foto: Tanjug/AP | Strašni Janik Siner novi kralj Majamija

Italijanski teniser Janik Siner novi je šampion Majamija.

Drugi nosilac i treći teniser svijeta je večeras u velikom finalu mastersa 1000 savladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:3, 6:1. Ovo mu je prvi naslov na Floridi nakon što je predhodno izgubio dva finala, a druga masters titula u karijeri. Ukupno 13. titula u karijeri. On će ostati treći na svijetu, ali sada ozbiljno prijeti Đokoviću i Sineru.  

Siner je nezaustavljiv ove godine. Nije ga porametio onaj nedavni poraz u Indijan Velsu protiv Alkaraza, što mu je ujedno i jedini ove godine. S druge strane, Dimitrov nije uspio ponoviti izdanje kao protiv Alkaraza i Zvereva, ali bez obzira na to vratio se u sami vrh, pa će od sutra ponovo biti u top 10 prvi put poslije 2017. godine. 

Dimitrov je prvi zaprijetio, imao brejk loptu i lijepu priliku da povede 3:1, ali Siner se izvukao, a zatim odmah kaznio Bugarina i napravio brejk. To je ujedno i bio kraj za “Grišu“ koji je do kraja izgubio još jednom servis. 

Drugi set je bio repriza prvog. Siner u trećem gemu pravi brejk, što je ujedno bio i prelomni trenutak meča. Do kraja je sigurno odservirao, napravio još jedan brejk i upisao novu pobjedu s kojom je potvrdo da u ovom trenutno vjerovatno igra najbolji tenis na svijetu. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije