Tenis

Svitolina zaustavila najprijatnije iznenađenje AO

Svitolina zaustavila najprijatnije iznenađenje AO
Foto: Tanjug | Svitolina zaustavila najprijatnije iznenađenje AO

Četvrti nosilac na Australijan Openu, Ukrajinka Elina Svitolina, nije imala većih problema u meču sa sunarodnicom Martom Kostjuk.

Kostjuk, koja ima svega 15 godina, jedno je od najprijatnijih iznenađenja turnira, ali u duelu sa iskusnijom Svitolinom, nije imala previše šansi. Elina je poslije tačno sat vremena igre slavila ubjedljivo sa 6:2, 6:2. 

Za Svitolinu, koja je nekako preživjela susret drugog kola sa Katarinom Sinijakovom, najvažnije je bilo da pri temperaturi od 40 stepeni što pre završi posao i u tome je uspjela. 

Meč je počeo uz dva brejka, da bi Svitolina još dva puta, u šestom i osmom gemu, oduzela servis protivnici. U drugom dijelu igre, bila je još sigurnija, ponovo je dva puta načinila brejk, u četvrtom i osmom gemu i to joj je bilo dovoljno za plasman među 16 najboljih. 

"Ovo je poseban uspjeh za mene. Volim da igram na ovom turniru, ali nikada prije nisam uspjela da prođem treće kolo. Žao mi je što sam morala da pobijedim svoju sunarodnicu. Ona je veliki talenat i veliki borac i pred njom je svakako lijepa budućnost", pohvalila je Svitolina protivnicu. 

Elina u narednom kolu igra protiv Čehinje Denise Alertove koja je pobijedila Magdu Linet iz Poljske sa 2:0 setovima. 

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije