Tenis

Svjetski mediji: Novak uradio što će Rodžer i Rafa teško uraditi

Svjetski mediji: Novak uradio što će Rodžer i Rafa teško uraditi
Foto: Tanjug | Svjetski mediji: Novak uradio što će Rodžer i Rafa teško uraditi

Svjetski mediji ne štede komplimente na račun Novaka Đokovića, nakon što je osvajanjem Sinsinatija postao prvi u istoriji koji je kompletirao "Golden Masters".

Najupečatljiviji tekst objavila je španska "Marka", koja konstatuje da je Đoković uradio ono što niko iz njegove generacije, a posebno Rodžer Federer i Rafael Nadal, teško da mogu ikad.

"Federer ima 37 godina i nedostaju mu Monte Karlo i Rim, gdje uopšte ne igra u posljednje vrijeme, dok Nadal, koji trenutno ima 33 Mastersa, dva više od Đokovića, nema titule u Majamiju, Šangaju i Parizu", konstatuje španski list. 

"Marka" ističe da će se, ako ovako nastavi, Srbin brzo vratiti na poziciju broj 1, kao i da se nada da na predstojećem US openu Đoković i Nadal neće biti u istoj polovini žrijeba. 

Ugledna italijanska "Gazeta delo sport" donosi naslov koji govori sasvim dovoljno"Kralj Nole osvojio sve Masterse" i posebno naglašava da je trofej u Sinsinatiju osvojio protiv Federera, koji je prethodno dobio svih sedam finala, od čega tri protiv Đokovića. 

Francuski "L'Ekip" je kratak i jasan sa "Istorijski Đoković" i podsjeća da je srpski teniser jedini igrač ikad koji u riznici trofeja ima sve Gren slemove, sve masterse, završni Masters i Dejvis kup. 

I mediji u regionu veličaju uspjeh srpskog tenisera, a hrvatski "Index" tvrdi da je Đoković apsolutni favorit broj 1 na predstojećem US openu, gdje Nadal brani titulu.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije