Tenis

Svjetski novinari ljuti na publiku na Vimbldonu: "Šta oni misle ko su?"

Svjetski novinari ljuti na publiku na Vimbldonu: "Šta oni misle ko su?"
Foto: Tanjug/AP | Svjetski novinari ljuti na publiku na Vimbldonu: "Šta oni misle ko su?"

Osim izuzetnog meča koji su priredili Novak Đoković i Rodžer Federer u finalu Vimbldona, veliku pažnju privukla je i publika, koja nije bila naklonjena srpskom teniseru.

Novak im je na kraju "lupio šamar" i savladao Švajcarca sa 3:2 u setovima i došao do pete titule na ovom Gren Slemu.

Zbog publike koja je aplaudirala na Đokovićeve dvostruke greške, zviždala na njegove razgovore sa sudijom i na druge načine pokazala ružno lice nedostojno publike jednog gren slema, reagovali su brojni svjetski novinari i osudili takvo ponašanje.

Neki su čak priznali da su i sami navijali za Federera, ali su podvukli da je takav odnos prema jednom igraču, a pogotovo svjetskom broju jedan, nedopustiv.

"Ne mogu da pređem preko zviždanja. Šta oni misle, ko su oni? Novak ne može da traži nešto od sudije? Bijesna sam", napisala je jedna novinarka BBC-a na svom Twitter profilu.

"Čuo se aplauz poslije Novakove dvostruke. Mislio sam da je ovo Vimbldon", napisao je kolumnista "New York Timesa" Kristofer Klarli‏.

"Uvijek sam smatrao vimbldonsku publiku napornom. Navijao sam za Federera, ali zviždati Đokoviću zato što se usudio da priča sa sudijom je tipično za njih i vrlo neukusno. Govorimo o jednom od najvećih svih vremena", kaže Rob Haris, novinar "Wales Onlinea".

"Razbolio sam se slušajući vimbldonsku publiku kako zviždi Đokoviću", napisao je Džek Perok, dopisnik "Euronewsa" iz Brisela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije