Tenis

Tajli: Nije sigurno da će Đoković igrati u Melburnu

Tajli: Nije sigurno da će Đoković igrati u Melburnu
Foto: Tanjug/AP | Tajli: Nije sigurno da će Đoković igrati u Melburnu
N.N.

Prvi čovjek australijskog tenisa Kreg Tajli izjavio je da to što je Novak Đoković prijavio učešće na Australijan openu ne znači da će i zaigrati na tom turniru.

"Ono što je objavljeno je generalna lista učesnika i po prirodi stvari, svi ulaze na listu. To nije obavezujuća lista i ne govori ko će biti tačno u glavnom žrijebu, koji dolazi za nekoliko nedjelja", rekao je Tajli.

Australijski mediji prenosili su prethodnih dana da je moguće da će Đoković zatražiti medicinsko izuzeće kako bi mogao da nastupi u Melburnu i bez vakcine.

"Da budem odmah jasan, niko ne može da igra na Australijan openu ako nije vakcinisan. Ili duplom dozom vakcine ili jednom od kompanije Džonson i Džonson, koja je takođe odobrena. Jedina mogućnost osim te da budete vakcinisani je da se takmičite ako ste dobili opravdanje o medicinskom izuzeću od australijskih vlasti. Vidio sam izvještaje u pojedinim medijima. Do sada, nije bilo odobrenih medicinskih izuzetaka", poručio je direktor Australijan opena.

Na kraju je stiglo i objašnjenje ko, i na osnovu čega, odlučuje o specijalnim propusnicama za nevakcinisane.

"Postoji nezavisan panel medicinskih stručnjaka koji pregledaju kopiju zahtjeva za izuzeće. To onda ide na ekspertski panel i oni donose odluku. Jasno je da međunarodni teniseri imaju iste uslove kao i svako ko dolazi u Viktoriju i Australiju. Nema mogućnosti za bilo kakav popust u tom smislu osim odobrenog medicinskog izuzetka", objasnio je Kreg Tajli.

Podsjetimo da je Novak Đoković prijavljen i za ATP kup koji počinje 1. januara, a da učešće na tom turniru ne podrazumijeva obaveznu vakcinu, s obzirom da se Sidnej nalazi u drugoj državi u odnosu na Melburn.

Nakon toga su se pojavile spekulacije da Đoković neće morati da se vakciniše, ali je to oštro demantovano i od strane direktora turnira, kao i od vicepremijera Viktorije, prenosi Telegraf.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije