Tenis

Teniser nedavno optužen za namještanje, a sada i za nasilje u porodici

Teniser nedavno optužen za namještanje, a sada i za nasilje u porodici
Foto: EXPA/ Pressesports/ Pierre Lahalle/Pixsell | Teniser nedavno optužen za namještanje, a sada i za nasilje u porodici

Gruzijski teniser Nikoloz Basilašvili prolazi kroz težak životni period, pošto je njegova bivša supruga Nela Dorokašvili objelodanila da se protiv njega vodi postupak zbog nasilja u porodici. Dodajmo i to da je nedavno optužen i za namještanje mečeva.

Basilašvili je na mastersu u Sinsinatiju poražen od Donalda Mekenzija vrlo ubjedljivo s 0:6, 1:6. Sada je jasnije zašto se to dogodilo. Basilašvili se susreće sa sudskim procesom u Tbilisiju, pošto ga je bivša supruga optužila za fizičko nasilje.

Basilašvili je u proljeće 2020. godine bio uhapšen zbog nasilja nad bivšom suprugom Nelom Dorokašvili, ali je ubrzo pušten uz kauciju.

Nela je dala intervju za gruzijski portal La Nacion gde je pričala o psihičkom i fizičkom nasilju sa kojim se nosila.

"Tokom vjenčanja saznala sam da se viđa sa drugom osobom. Na dan vjenčanja žena treba da bude srećna, a ja sam bila vrlo nesrećna. Izuzetno mi je teško o tome da pričam. Vrlo je boljelo, ali emotivno je bilo još teže", rekla je Dorokašvilijeva.

Ispričala je i jezive detalje i način na koji se poznati teniser ponašao prema njoj tokom zajedničkog života.

"Pet-šest mjeseci poslije vjenčanja počeo je da me ponižava i vrijeđa, a počelo je i fizičko nasilje. Sjećam se jednom prilikom kada sam legla da spavam poslije svađe i probudio me je tako što me polio hladnom vodom, bacao mi je hranu na glavu, čupao me za kosu. Kada bi napravio uspjeh na terenu dolazio je kući i vikao 'ja sam kralj', sve kako bi se ja ponašala kao njegova služavka", kazala je ona.

Njih dvoje imaju sina Lukasa koji je rođen 2015. godine. Prepričala je i jedno od traumatičnih iskustava tokom trudnoće.

"Veći dio trudnoće provela sam sama, on je insistirao da što više vremena provodim u kući zbog trudnoće i poslušala sam ga. Tokom tog perioda me je često vrijeđao i mene i članove moje porodice, nazivao nas je 'pacovima', 'zmijama' i slično", izjavila je.

Zatim je objasnila zašto je ostala sa njim pored nasilja i svega što je preživjela u braku.

"U skoro svakom razgovoru sa porodicom sam spominjala da želim da idem, nisu bili iznenađeni kada su čuli za razvod. Jednostavno, plašila sam se da ga napustim ranije", zaključila je Dorokašvilijeva.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije