Tenis

Tim: Navijaću za Andersona, on je najveći izazov Đokoviću

Tim: Navijaću za Andersona, on je najveći izazov Đokoviću
Foto: Tanjug/AP | Tim: Navijaću za Andersona, on je najveći izazov Đokoviću

Austrijski teniser Dominik Tim podijelio je s javnošću mišljenje o tome ko će se naći u finalu Završnog mastersa u Londonu.

Tim je ostvario prvu pobjedu na takmičenju trijumfom nad Keijem Nišikorijem u dva odigrana seta, mada su mu šanse za prolaz dalje ipak minimalne.

Austrijancu je potrebno da Kevin Anderson u posljednjem meču grupe "Lejton Hjuit" pobijedi Rodžera Federera sa 2-0 u setovima i da pritom bude ubjedljiv.

Ukoliko Federer osvoji pet gemova (sem ako ne bude 7:5, 6:0) Tim će ispasti, dok će Švajcarac otići u polufinale, tako da Dominik ne krije mišljenje da vjerovatno neće proći dalje.

"Ne vjerujem da će se to desiti", rekao je Tim.

Tim je, ipak, poručio publici da će u duelu od 21 čas navijati za Kevina, te se izvinio i većini navijača.

"Izvinjavam se velikoj većini navijača, ali večeras pružam punu podršku Kevinu", izjavio je Tim.

On je pohvalio Južnoafrikanca i dodao da će vjerovatno upravo visoki Anderson predstavljati najveći izazov prvom teniseru svijeta Novaku Đokoviću, kao i da ga ne bi čudilo da se upravo njih dvojica nađu i finalu.

"Đoković je prvi favorit, to je sigurno. Kevin je bio impresivan protiv mene i protiv Keija. Dobro servira, predstavljaće problem Novaku, pobijedio ga je i na Lejver kupu i mislim da su uslovi ovde odlični za njega. Mislim da je Kevin najveći izazov Novaku trenutno i ne bi me čudilo da se njih dvojica nađu u finalu", zaključio je najbolji austrijski teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije