Tenis

Pratite nas na Google news

Tim: Ðoković nije prekršio nijedan zakon

Tim: Ðoković nije prekršio nijedan zakon
Foto: Tanjug/AP | Tim: Ðoković nije prekršio nijedan zakon
Tanjug

Treći teniser svijeta Austrijanac Dominik Tim rekao je da ne razumije kritike na račun prvog reketa svijeta Novaka Ðokovića jer nije prekršio nijedan zakon.

Tim je u intervjuu "Tirole Tagescajtungu" rekao da ne razumije što toliko njih napada Ðokovića zbog Adria Toura.

"On nije prekršio nijedan zakon. To mora biti jasno rečeno", podvukao je on.

Tim je kazao da ne razumije kritiku na učesnike tog turnira.

"Bio sam sada u Nici, vidio slike iz drugih gradova. I tamo nije bilo drugačije nego na turniru u Beogradu. A onda tako udarati po Ðokoviću? To mi je prejeftino", naglasio je on.

Kazao je da mu se ne sviđa ni kako ljudi kritikuju njemačkog tenisera Aleksandera Zvereva.

"Njega tretiraju kao da je osnovac, ali on je čovjek od 23 godine. Jasno je da je napravio grešku, ali ne razumijem zašto se svi miješaju", naglasio je Tim.

Govoreći o predstojećim međunarodnim turnirima kazao je da će morati da žrtvuje jedan od dva turnira - Frenč open i US open.

"Mislim da je kul što se Frenš open održava. Ali problem jer što između US opena i Frenč opena postoji razmak od samo dvije nedjelje, što čini gotovo nemogućim stići daleko u oba turnira. Ako budem dobro igrao US open onda će biti jako teško na Frenč openu. U Njujorku rano ispasti bilo bi bolje za Pariz. Moram jedan od ta dva grend slema žrtvovati. Takva je situacija", objasnio je on.

Što se ATP turnira u Vašingtonu tiče, kazao je da je "ekstremno klimavo" u vezi s tim takmičenjem.

"U SAD ekstremno raste broj zaraženih, i sada je pozitivno testiran i teniser Franses Tiafoe. A i nesigurno je da li će US open biti održan. U suprotnom to bi bio start u normalnost", zaključio je Tim.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije