Tenis

Toni Nadal: "Sa Noletom teže nego sa Federerom"

Toni Nadal: "Sa Noletom teže nego sa Federerom"
Foto: Wikipedia | Toni Nadal: "Sa Noletom teže nego sa Federerom"

Stric legendarnog španskog tenisera Rafaela Nadal, Toni Nadal, govorio je o snazi Novaka Đokovića i Rodžera Federera u odnosu na njegovog bivšeg učenika.

Bivši trener "Bika sa Majorke" poručio je da mu je bilo teže da spremi meč protiv trenutno najboljeg tenisera svijeta Đokovića upoređujući sa duelima sa Švajcarcem.

"Više volim da izbjegne obojicu, bolje je protiv drugih igrača. Ako bih birao, onda je malo bolje s Federerom. Imali smo način da pobijedimo Federera, dok je s Novakom teže", počeo je Toni Nadal za podkast "The Double Bagel" i dodatno pojasnio:

"Nikada nisi znao protiv Novaka šta bi tačno trebalo da se radi. Međutim, razlika nije bila prevelika."

Toni je govorio o promjenama stila igre "velike trojke" koju čine upravo Đoković, Nadal i Federer.

"Teniseri se mijenjaju, pa Federer se mnogo promijenio od 25. do 35. godine. Nije mogao toliko da trči i bude agresivniji. Nešto slično je s Rafom, pa sam mu rekao da ne mora više da ide na mrežu, bolje servira i bude agresivniji", izjavio je Toni Nadal.

Španski teniski stručnjak je otkrio da je Rafi najteže pao poraz u nezaboravnom finalu Australijan opena 2012. godine. Taj meč ostaće upamćen u istoriji kao jedan od najboljih okršaja Đokovića i Nadala. Odigrali su pet setova, a taj duel je najduže grend slem finale u istoriji - trajalo je pet sati i 53 minuta. Rezultat je bio 5:7, 6:4, 6:2, (5)6:7, 7:5 u korist Đokovića, koji je osvojio trofej.

"Težak je bio Australijan open 2012, zatim Rolan Garos 2009… Ali kada si igrač, kada si trener, znaš da možeš i da pobijediš i da izgubiš. To prihvatiš", zaključio je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije