Tenis

Trener Curenkove "udario" po Đokoviću

Trener Curenkove "udario" po Đokoviću
Foto: Twitter / Printscreen | Trener Curenkove "udario" po Đokoviću

Srpski teniser Novak Đoković je ni kriv ni dužan ponovo na meti kritika zbog stvari koje nemaju veze sa njim. Ovaj put na njega se okomio Nikita Vlasov, trener ukrajinske teniserke Lesije Curenko.

Ukrajinska teniserka, Curenko, našla se u centru pažnje jer je odbila da igra protiv Arine Sabalenke iz Bjelorusije, zvanično se povukavši na turnira zbog "napada panike" uzrokovanog razgovorom sa prvim čovekom WTA.

Curenkovu je pogodilo što će ruski i bjeloruski teniseri igrati na Olimpijskim igrama, a njen trener se okomio na srpskog tenisera Novaka Đokovića.

"Đokovićev otac je rekao 'Slava Rusiji' u kameru, a zatim tvrdio da je pogrešno shvaćen. Bila je to glupa situacija, a ovo je moje lično mišljenje. To čak nije ni ljudski čin. Ako ste tako rekli, preuzmite odgovornost za svoje riječi. Đoković takođe nije imao hrabrosti da iskreno kaže da ne podržava ponašanje svog oca" rekao je Vlasov, iako je Srđan Đoković zapravo rekao "živjeli".

Vlasov je potom dodao:

"Novak ni u jednom trenutku u svojim intervjuima anije direktno osudio ruske akcije u Ukrajini, niti pozvao da se užas u našoj zemlji zaustavi. Da li bi bio dobar trenutak da iskoristi svoj status da stavi tačku na sve ovo, da pozove na mir? Ne, oni podržavaju Rusiju. Bio sam veoma iznenađen što je taj stav iznesen tako otvoreno" poručio je trener Ukrajinke, iako se Novak Đoković među prvima obratio ukrajinskom teniseru Sergeju Stahovskom i ponudio pomoć!

Izgleda da se dobre stvari u njegovom slučaju brzo zaboravljaju, prenose "Novosti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije