Tenis

U toku pripreme teniske selekcije BiH za Davis Cup

U toku pripreme teniske selekcije BiH za Davis Cup
Foto: N.N. | U toku pripreme teniske selekcije BiH za Davis Cup

Pripreme teniske selekcije BiH za Davis Cup meč protiv Slovačke u Bratislavi odvijaju se prema planu.

Damir Džumhur (ATP 32/158), Mirza Bašić (ATP 95/725), Nerman Fatić (ATP 749/835) i kapiten-igrač Tomislav Brkić(ATP 253/277) nastoje svaki trenutak iskoristiti za treninge kako bi se što više navikli na podlogu u NTC Areni Bratislava.

"Došao sam dan kasnije, ali brzo sam se uklopio, treniram i nadamo se da æe se teren srediti do petka jer trenutno nije u dobrom stanju, ali izbor podloge je dobar za oba tima", kaže Damir Džumhur i dodaje da je teško bila šta prognozirati s obzirom da se i do sada pokazalo da u Davis Cupu ranking nije presudan.

"Podloga je sporija, a u zadnje vrijeme smo igrali na tvrdoj podlozi, no svi smo iskusni, ne bi trebalo biti problema",  rekao je naš kapiten Tomislav Brkiæ.

"Najvažnije je da nema povreda u našem timu, a Slovaci su jaki protivnici, imaju više opcija za singl i dubl mečeva", smatra Brkić.

"Nadamo se da uz podršku navijača koji su najavili dolazak možemo ostvariti pobjedu", rekao je Damir Džumhur.

Žrijeb parova predviđen je za četvrtak  u podne, a domaći tim na raspolaganju ima više igrača, te ćemo sutra vidjeti kakvu je strategiju njihov kapiten Dominik Hrbaty pripremio za naše tenisere.

Timu u kojem su Lukas Lacko (ATP 107/1050), Andrej Martin (ATP 118/704), Martin Kližan (ATP 130/417), Jozef Kovalik (ATP 138/245) i Norbert Gombos (ATP 147/686),  na treninzima se naknadno pridružio i dubl igrač Igor Zelenay (ATP -/105) koji ranije nije bio pozvan zbog povrede.

Zanimljivo je da je Dominik Hrbaty bio jedan od trenera turskog Davis Cup tima koji su naši momci porazili u julu 2016.godine u Bihaću, a na jučerašnjoj press konferenciji slovački kapiten je otkrio da je uživo pratio igre Džumhura i Bašiæa na turnirima u SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije