Tenis

Uspjeh karijere: Hamad Međedović je šampion ''nove generacije''

Uspjeh karijere: Hamad Međedović je šampion ''nove generacije''
Foto: Tanjug/AP | Uspjeh karijere: Hamad Međedović je šampion ''nove generacije''

Srpski teniser Hamad Međedović napravio je najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri. U Džedi je u subotu u finalu “Završnog ATP turnira sledeće generacije” pobijedio je Francuza Artura Fisa i stigao do veoma važnog trofeja. Bio je to uzbudljiv meč u kojem je odigrano pet setova.

Po setovima bilo je 3:4 (6), 4:1, 4:2, 3:4 (9), 4:1 za srpskog tenisera, a meč je trajao dva sata i 14 minuta. Uz pehar u Saudijskoj Arabiji, Međedović je osvojio i finansijsku nagradu od 514.000 dolara.

Popularni “Nekst džen” igra se po posebnim pravilima – na tri dobijena seta, s tim što je su za osvajanje seta potrebna četiri osvojena gema.

Međedović se trenutno nalazi na 110. poziciji ATP liste, a najbolji plasman dosad imao je tokom 2023. godine – 102. mjesto. Nema sumje da će mu pobjeda nad Fisom, 36. igračem svijeta, biti veliki podsticaj za sjajne rezultate u 2024. godini.

 

Protiv Fisa je bio autsajder, ali je u više navrata uspijevao da se vrati u igru, ponajviše zahvaljujući zaista fantastičnom servisu. Hamadov početni udarac poslije meča hvalio je i Fis, nazvavši ga “nevjerovatnim”.

Imao je Međedović priliku da meč završi ranije – u četvrtom setu je propustio dvije meč-lopte, ali je u petom setu ostao pribran i došao do ogromnog uspjeha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije