Tenis

Vekić prošla dalje, Voznijacki ispala

Vekić prošla dalje, Voznijacki ispala
Foto: Tanjug/AP | Vekić prošla dalje, Voznijacki ispala

Najbolja hrvatska teniserka, Dona Vekić, pobijedila je u 1. kolu WTA turnira u američkog gradu San Dijegu Amerikanku Katerin Hui sa 7:5, 6:2.

Vekić, trenutno 28. igračica na svjetskoj rang-listi, za 90 minuta igre savladala je Hui, aktuelnu juniorsku osvajačicu US Opena, koja je 872. na WTA ljestvici.

Osječanka je imala problema samo u prvom setu, kada je propustila vođstvo od 5:2, da bi u drugom setu svoj servis gubila dva puta, ali je zato protivnici oduzimala svaki put početni udarac za 6:2 i konačnu pobjedu.

Dona je imala dva as-servisa i šest duplih grešaka, te 52 odsto ubačenog prvog servisa u meču.

U drugom kolu Vekić ide na Kanađanku Marinu Stakušić, 283. igračicu svijeta.

U ostalim mečevima 1. kola u San Dijegu, treba istaći novi poraz Karoline Voznijacki, koja je izgubila od Ruskinje Ane Blinkove sa 1:6, 6:4, 6:1. Presudan je bio drugi set, u kojem je Dankinja povela sa 2:0, a onda do kraja dozvolila protivnici da načini preokret i izjednačenjem otvori put ka pobjedi.

Tajla Preston, 18-godišnja Australijanka, savladala je Poljakinju Magdalenu Freč sa 6:4, 4:6, 6:1, dok je osmi nosilac, Kanađanka Lejla Fernandes morala da preda meč iskusnoj Nemici Tatjani Mariji, iako je dobila prvi set sa 7:6, ali je u drugom gubila 4:0, kada su počeli zdravstveni problemi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije