Tenis

Velika Britanija dozvolila ulazak nevakcinisanima, hoće li Đoković na Vimbldon?

Velika Britanija dozvolila ulazak nevakcinisanima, hoće li Đoković na Vimbldon?
Foto: Tanjug/AP | Velika Britanija dozvolila ulazak nevakcinisanima, hoće li Đoković na Vimbldon?

Vlada Velike Britanije donijela je zakon vezan za ulazak na Ostrvo, prema kom će i nevakcinisane osobe moći da uđu od 11. februara kada isti bude stupio na snagu.

Ovo je donekle i očekivana odluka Britanaca čiji koraci u borbi sa koronom su se pokazali kao ispravno, što je potvrdio i državni sekretar za saobraćaj Grant Šarps.

"Ukinućemo sva testiranja na virus korona potpuno vakcinisanim pojedincima koji stižu u Englesku od 11. februara pa nadalje. Za one koji budu dolazili u Englesku, a nisu vakcinisani, moraće da odrade PCR test prije polaska kod nas i dva dana nakon dolaska. Svi putnici će i dalje morati da popune neophodne formulare", rekao je Šarps.

Postavlja se pitanje šta ovo znači za Novaka Đokvoića, odnosno hoće li srpski teniser moći da brani titulu osvojenu prošle godine. Sudeći po ovim informacijama, i te kako će moći, ali ostaje otvoreno kako će čelnici Vimbldona reagovati i hoće li tražiti vakcinaciju.

Podsjetimo, Vlada Francuske je takođe izmjenila zakon o vakcinaciji i onaj ko je u posljednjih šest mjeseci preležao koronu moći će da uđe u zemlju bez vakcine jer je Rolan Garos zakazan za 22. maj i završava se 5. juna. Doduše, uvijek ostaje otvoreno da se nešto u međuvremenu promjeni, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije