Tenis

Veliki skok Olge Danilović

Veliki skok Olge Danilović
Foto: Screenshot/Instagram | Veliki skok Olge Danilović

Najbolja srpska teniserka Olga Danilović napredovala je za čak deset pozicija na najnovijoj WTA listi i sada je na 112. poziciji, sa tendencijom da ubrzo možda prvi put u karijeri bude među najboljih 100.

Učestvovala je na Mastersu u Madridu, eliminisala Klaru Burel, ali nije uspjela da izađe na kraj sa Danijel Kolins, iako je imala prednost.

Dodatne poene upravo je zaradila u glavnom gradu Španije, pa joj stota Erika Andrejeva beži 39 bodova (Olga ima 698).

Ona će se inače od ponedjeljka takmičiti i u kvalifikacijama za Masters u Rimu, a uspjeh u Italiji bi joj možda donio i renking karijere, pošto je do sada najbolja bila u aprilu prošle godine (104. mjesto).

Od ostalih srpskih teniserki Natalija Stevnaović je napredovala za tri mesta i sada je 186, dok je Dejana Radanović pala za isti broj pozicija i trenutno je 228. na planeti, prenosi Telegraf.

Kada je u pitanju sam vrh, Iga Švjontek je pobjedom nad Arinom Sabalenkom u finalu Madrida uspjela da uveća razliku na vrhu i osveti se za poraz na istom mjestu od prošle godine, pa tako Poljakinja sada ima najveću razliku od kraja Indijan Velsa 2023. sa 10.910 bodova, naspram 7498 koliko ima Beloruskinja.

Koko Gof je vrlo blizu druge pozicije sa 7313, a daleko nije nij Elena Ribakina sa 6673. Slijede Džesika Pegula, Marketa Vondrušova, Ćinven Ženg, Marija Sakari, Ons Žaber i Jelena Ostapenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije