Tenis

Vilander: Nadalu samo Ðoković može da parira

Vilander: Nadalu samo Ðoković može da parira
Foto: Ilustracija | Vilander: Nadalu samo Ðoković može da parira

Bivši najbolji teniser svijeta Mats Vilander smatra da samo Novak Ðoković, kada se oporavi od povrede lakta, može da parira svjetskom broju jedan i osvajaču US Opena Rafaelu Nadalu.

Nadal je u finalu u Njujorku slavio nad Južnoafrikancem Kevinom Andersonom 6:3, 6:3, 6:4 i učvrstio se na prvom mjestu ATP liste.

"Nadal je lako bio najbolji u Njujorku, kao na Rolan Grosu. Njegovi protivnicu nisu bili ni blizu njega, nijedan nije bio iz Top20. Ipak, neko mora da bude najbolji na svijetu i Rafa je to u ovom trenutku. Niko ne može da ga ugrozi na sporoj podlozi, osim možda Novaka Ðokovića", rekao je Vilander za Rojters.

Vilander ističe da Španac igra najbolji tenis u životu i da može da prestigne rekordera po broju gren slem titula Rodžera Federera za kojim nedostaje tri trofeja (16 - 19).

"Napravio je izmjene u servisu, ne oscilira i znatno ranije udara bekhend. Želi da napreduje i igra još bolji tenis, potpuno savršen, i uvijek je 'gladan'. Nikada u istoriji tenisa nije bilo 'gladnijih' za trofejima nego što su Nadal i Federer. Mislim da Rafa ima veliku šansu da stigne Rodžera po broju gren slem titula, sigurno će biti šampion u Parizu još bar dva puta, a ima priliku i na ostalim gren slemovima" , rekao je Vilander, šampion US Opena 1988. godine i čovjek koji je često znao da kritikuje Ðokovića.

Šveđanin je podsjetio da Nadal može da igra još četiri ili pet godina na vrhunskom nivou, a Federer još možda jednu i da zato nije siguran da će Švajcarac ikada dođi do trofeja na gren slemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije