Tenis

Vilander: Rodžer i Rafa su sada izazivači Novaku

Vilander: Rodžer i Rafa su sada izazivači Novaku
Foto: N.N. | Vilander: Rodžer i Rafa su sada izazivači Novaku

Nekadašnji prvi teniser svijeta Mats Vilander smatra da je okupljanje starog tima pomoglo Novaku Đokoviću da dođe do titule na Vimbldonu.

Srpski teniser je na terenima Ol Ingland Kluba došao do prve Gren slem titule poslije dvije godine, ukupno 13. u karijeri.

"Ne mogu da zamislim da bi Đoković osvojio Vimbldon da nije bilo svih tih poznatih lica u njegovom boksu. Po mom mišljenju, to je ključ. Zahvaljujući tome je mirniji i ponovo pronalazi svoj ubilački instinkt. Povratak Marijana Vajde je bitan. Povratak njegove supruge Jelene je ključ. Ponovo svi stoje iza njega, kao zaštita od svega. On je sada slobodan da se bori na tarenu", ocijenio je Vilander.

Ove sezone tri najveća turnira osvojila su trojica velikana - Rodžer Federer je prethodno trujmfovao na Australijan Openu, a Rafale Nadal na Rolan Garosu.

"Potjera je počela kada Federer nije pobjeđivao toliko, kada je Nadal uglavnom bio dominantan na Rolan Garosu, a kada je Đoković osvajao sve ostalo. Čini se da se sada sve to nastavlja. Njih trojica su ponovo najbolji. Rodžer i Rafa sada izazivaju Novaka. U Njujorku ćemo vidjeti ko će biti najbolji ove godine", dodao je Šveđanin.

U međuvremenu, Endi Mari se još oporavlja od operacije kuka. Ove sezone je odigrao samo tri meča, sva tri na travi, da bi potom odustao od Vimbldona. Trenutno je 839. na listi, a planira da se vrati na turniru u Vašingtonu, koji počinje 28. jula.

(sportklub)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije