Tenis

Vilander: Sve je lakše kad Novak i Endi nisu tu

Vilander: Sve je lakše kad Novak i Endi nisu tu
Foto: N.N. | Vilander: Sve je lakše kad Novak i Endi nisu tu

Nekada najbolji teniser svijeta Mats Vilander izjavio je da je tenisu potrebna Velika četvorka, te da se nada da će se Novak Đoković i Endi Mari vratiti u velikom stilu.

Srbin i Britanac su imali slab start sezone, a poslije Vimbldona su obojica završili sezone zbog povreda.

U prethodnim komentarima Đokovićeve odluke da u julu odustane od narednih turnira Vilander je isticao da je problem više psihološki.

"Nekada fizički problemi postanu mentalni jer nisi 100 odsto spreman. Tu mislim i na Endija. Dobro je uzeti pauzu ako ne uživaš u igri. Ono što su Rodžer i Nadal uradili inispirisalo je sve", kazao je Šveđanin.

U odsustvu Đokovića i Marija, sezonu su obilježili Rodžer Federer i Rafael Nadal, koji su zajedno osvojili sva četiri Gren slema - Švajcarac je slavio u Melburnu i Londonu, a Španac u Parizu i Njujorku.

"Način na koji su Rodžer i Rafa igrali u Australiji pokazao je da su se vratili, ali sve je lakše kad Đoković i Mari nisu na nivou i kada Vavrinka, Raonić i Nišikori preskoče US Open. Nadam se da Novak i Endi mogu da se vrate na stari nivo naredne godine. Najbolje za tenis je da ima Veliku četvorku, da mu se vrate Vavrinka i Nišikori i da Nova generacija bude spremna", istakao je Vilander i dodao:

"Vrlo je važno za mlade ljude da počnu da pobjeđuju, dok to ne urade biće smatrani najgorom generacijom. Ali vidi se da su spremni. Za mene je ova godina bolja od prošlih, naročito u tehničkom smislu."

Đoković će se na teren vratiti na egzibiciji u Abu Dabiju u decembru, dok je Mari nedavno zaigrao protiv Federera u humanitarnom meču u Glazgovu.

(sportklub)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije