Tenis

Pratite nas na Google news

Vilanderov čas tenisa u Beogradu: Novak najbolji jer je najjači u glavi

Vilanderov čas tenisa u Beogradu: Novak najbolji jer je najjači u glavi
Foto: Tanjug | Vilanderov čas tenisa u Beogradu: Novak najbolji jer je najjači u glavi
Tanjug

Legendarni švedski teniser i nekadašnji broj jedan Mats Vilander družio se i držao čas u Beogradu pred više od 100 mladih tenisera i teniserki na terenima "Green Bay".

Vilander, koji gostuje u prijestonici Srbije na poziv "Eurosporta", dijelio je savjete i razmijenio nekoliko udaraca sa djecom. Osvajač 33 ATP titule i osam Gren slemova, računajući singl i dubl, poručio je mladim teniserima da mu je drago što su izabrali da se bave tim sportom.

"Prvi put sam u Srbiji. Juče sam šetao da vidim koliko ima fotografija Novaka Ðokovića... Mislim da bi trebalo da ih ima više", rekao je Vilander okupljenima na terenu bivšeg Gemaksa.

On je objasnio i zašto je Ðoković najbolji teniser na svijetu i na čelu ATP liste.

"Razlog što je Novak najbolji nije što ima najbolji bekhend ili forhend, već zato što je najveći atleta i što je najjači u glavi. Nadam se da ćete gledati Rolan Garos jer Novak najveći veliki favorit", prenio je Vilander djeci.

Nakon što je podijelio autograme djeci, Vilader je naglasio da mu je bilo zadovoljstvo što se družio sa njima.

"Oduševljen sam načinom na koji ste igrali, svi imate svoju tehniku. Znate kako da igrate, imate stav, ne držite suviše čvrsto reket, znate da reagujete u raznim pozicijama. Iznenađen sam i jako zadovoljan onim što ste pokazali", rekao je on.

Na kraju tog dijela, direktor Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić uručio je Vilanderu majicu sa njegovim imenom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije