Tenis

Vilijams izgubila na startu AO, pobjede Ostapenko i Edmunda

Vilijams izgubila na startu AO, pobjede Ostapenko i Edmunda
Foto: Ilustracija | Vilijams izgubila na startu AO, pobjede Ostapenko i Edmunda

Prošlogodišnja finalistkinja Amerikanka Venus Vilijams nije uspjela da se plasira u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je jutros izgubila od 78. teniserke svijeta Švajcarkinje Belinde Benčić poslije dva seta, 3:6, 5:7.

Peta teniserka svijeta izgubila je za nepuna dva sata. Prvi set je bio prekinut na oko pola sata pošto su organizatori morali da zatvore krov zbog kiše u Melburnu. Kada je meč nastavljen Benčić je vezala dva brejka i povela u meču.

U prva četiri gema drugog seta teniserke su napravile po dva brejka, poslije toga su osvajale gemove na svoj servis sve do 12. kada je Švajcarkinja ponovo oduzela servis protivnici i plasirala se u drugo kolo.

Venus Vilijams je prošle godine izgubila u finalu Australijan opena od mladje sestre Serene, koja je u to vrijeme bila trudna. Serena Vilijams ne brani titulu u Melburnu, pošto se porodila u septembru.

Letonka Jelena Ostapenko plasirala se u drugo kolo pošto je pobijedila veteranku Italijanku Frančesku Skjavone sa 6:4, 6:1. Šampionka Rolan Garosa pobijedila je 17 godina stariju protivnicu za sat i 13 minuta.

Ostapenko će igrati protiv Kineskinje Jin Jin Duan, koja je za 50 minuta pobijedila Kolumbijku Marijanu Duke Marino sa 6:0, 6:1.

Britanski teniser Kajl Edmund plasirao se u drugo kolo pošto je pobijedio 11. nosioca Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:7, 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Edmund će u drugom kolu igrati protiv Uzbekistanca Denisa Istomina, koji je sa 6:2, 6:1, 5:7, 7:6 pobijedio Francuza Pjera Igoa Erbera.

Kineskinja Šuaj Čeng pobijedila je u prvom kolu Amerikanku Sloan Stivens sa 2:6, 7:6, 6:2. Amerikanka je servirala za meč u drugom setu, ali nije uspjela da izbjegne osmi uzastopni poraz.

Čang će igrati protiv Čehinje Denise Alertove, koja je pobijedila Francuskinju Polin Parmentje sa 6:3, 6:0.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije