Tenis

Pratite nas na Google news

Vimbldon potvrđen za 2021. godinu, razmatraju se tri scenarija

Vimbldon potvrđen za 2021. godinu, razmatraju se tri scenarija
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Vimbldon potvrđen za 2021. godinu, razmatraju se tri scenarija
N.N.

Ove godine je Vimbldon otkazan prvi put poslije 1945. godine, pa Novak Đoković nije dobio priliku da brani trofej osvojen u epskom finalu sa Rodžerom Federerom iz 2019.

To po svemu sudeći neće biti slučaj i sljedeće godine jer organizatori najprestižnijeg Gren slem turnira navode da razmatraju više mogućih scenarija po kojima turnir može da se održi.

Navode se tri široke kategorije planiranja uključujući Vimbldon u normalnim okolnostima i sa punim tribinama, zatim sa smanjenim kapacitetom i potpuno iza zatvorenih vrata.

Sve zavisi od mjera koje propisuje Vlada Ujedinjenog Kraljevstva i od stanja sa korona virusom u trenutku kada Vimbldon dođe na red da se odigra.

Englezi su predstavili i tim koji će raditi na organizaciji, odnosno Sali Boltona kao izvršnu direktorku i Džejmija Bejkera kao podršku i direktora turnira, a tu će biti i bivši teniser Tim Henman.

"Održavanje turnira 2021. je naš apsolutni prioritet i aktivno smo počeli da radimo na scenarijima kako bismo taj prioritet ispunili", rekla je Boltonova i zahvalila se Vladi na savjetima i partnerima na obnovi povjerenja pred sljedeću godinu.

Da podsjetimo, Vimbldon je ove godine bio jedini otkazan Gren slem jer je mogao od osiguranja da naplati odštetu u slučaju pandemije koju je uplaćivao godinama i na kraju inkasirao više od 100 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije