Tenis

Voznijacki preko Vilijamsove do trofeja na završnom turniru

Voznijacki preko Vilijamsove do trofeja na završnom turniru
Foto: Tanjug | Voznijacki preko Vilijamsove do trofeja na završnom turniru

Danska teniserka Karolina Voznijacki osvojila je Završni turnir u Singapuru sigurnom pobjedom nad Venus Vilijams u finalu.

Voznijacki je potvrdila fenomenalnu formu na turniru osam najboljih teniserki na svijetu i Amerikanku savladala rezultatom 6:4, 6:4.

Ona je stigla do prvog trijumfa u osmom međusobnom duelu protiv Venus, u duelu koji je trajao sat i po i riješen je poslije dramatičnog povratka Amerikane nakon 0:5 u drugom setu.

Dankinja je u dva navrata imala brejk prednosti, ali se njena protivnica oba puta ekspresno vraćala. Ipak, treće izjednačenje nije napravila, Karolina joj je u 10. gemu oduzela servis izgubivši samo jedan poen i automatski došla do seta. 

Takav rasplet potpuno je deprimirao stariju od sestara Vilijams i uslijedila je furiozna serija Voznijacki – uz nekoliko odličnih poena i sjajnih odbrana povela je 5:0. 

Međutim, tu nije bio kraj, Venus se nije predavala, pojačala je ritam, nakon što je osvojila prvi gem na meču stiže odmah i do brejka, to je poljuljalo Dankinju koja gubi i naredni servis gem, pa Amerikanka stiže do 5:4 na svoj servis. 

Voznijacki uspijeva da se vrati, preokreće 15:30 i dolazi do meč lopte, ne koristi je, ali Vilijamsovoj ne prolazi napad na mrežu pa Dankinja koristi drugu priliku i stiže do titule. 

Ona će od ponedjeljka biti treća teniserka svijeta, na toj poziciji završiće sezonu koju je počela na 19. mjestu. 

S druge strane, Venus je nakon Australijan opena i Vimbldona izgubila i treće veliko finale u 2017. i završiće je kao petoplasirana.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije