Tenis

Voznjacki šokirala javnost, boluje od teške bolesti

Voznjacki šokirala javnost, boluje od teške bolesti
Foto: Tanjug/AP | Voznjacki šokirala javnost, boluje od teške bolesti

Druga teniserka svijeta Karolina Voznjacki juče je, poslije poraza od Eline Svitoline ( 5:7, 7:5, 6:3), eliminisana na završnom WTA turnira u sezoni.

Ona je poslije meča novinarima u Singapuru otkrila da boluje od hroničnog oboljenja koje joj je ugrozilo nastavak karijere, a u pitanju je reumatoidni artritis.

"Počela sam da osjećam umor i bol još na Vimbldonu, sve dok se jednog jutra u Montrealu nisam probudila u bolovima. Nisam bila sposobna da podignem ruke iznad glave! U početku je to bio veliki šok, jer sam ipak atleta, savršeno fizički spremna, a onda se dogodi ovo... Srećom, te smo shvatili na vrijeme šta se dešava, tako da ima načina da se živi sa tim i da se umanje problemi. Ima dana kada je bolje, pa opet doću oni kada je baš teško. Ali, u posljednje vrijeme se osjećam bolje", rekla je Voznjacki.

Reumatoidni artritis je hronična i autoimuna bolest (što obično znači da nema lijeka) oticanja zglobova, ukočenosti koja na kraju dovodi do gubitka funkcije. Reumatoidni artritis je stalna upala koja polako razara zglobove i na kraju samu kost.

Kada se uzmu u obzir svi simptomi ove bolesti, fascinantno je što je Voznjacki nedavno osvojila veoma iscrpljujući turnir u Pekingu.

(novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije