Tenis

Zasjenio Đokovića, pa cilja zlato u Parizu

Zasjenio Đokovića, pa cilja zlato u Parizu
Foto: Pixnio | Zasjenio Đokovića, pa cilja zlato u Parizu

​Mladi italijanski teniser Janik Siner je na sjajan način okončao ovu tenisku sezonu, jer je sa svojom reprezentacijom osvojio Dejvis kup.

Oni su na putu do čuvene "salatare" eliminisali i Srbiju u polufinalu, poslije preokreta na meču protiv Novaka Đokovića.

Ovo je samo početak njihovih duela koji nam slijede u narednoj sezoni, a izgleda da će sa istim ambicijama ući u sljedeću godinu.

Siner su 2024. godini ima razne ciljeve, ali je prema riječima njegovog trenera Darena Kejhila izdvaja jedan.

"Olimpijske igre u Parizu su apsolutni prioritet. Janik obožava da igra za Italiju. Takođe pokušaćemo da dođemo do gren slem titule, ali to uopšte ne želimo da stavljamo kao obavezu“, istakao je trener Janika Sinera.

Siner je u posljednjem meču na ATP turu u ovoj sezoni poražen od Novaka Đokovića u finalu završnog mastersa u Torinu.

"Nisam uopšte iznenađen partijama Janika u posljednje vrijeme. Najbolje kod njega je što ima mnogo prostora za napredak i zato je rad sa njim izuzetno zabavan. Odlično razumije igru, bolje poznaje svoje telo i što je najvažnije sluša“, rekao je Kejhil.

S obzirom kakav je imao finiš ove sezone sigurno da je Novak Đoković dobio još jednog rivala u narednoj sezoni, koji će uz Karlosa Alkarasa biti Novakovi glavni protivnici za najznačajnije trofeje u 2024. godini, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije