Tenis

Zašto Đoković igra dublove?

Zašto Đoković igra dublove?
Foto: Tanjug/AP | Zašto Đoković igra dublove?

Novak Đoković će ove nedjelje u Dubaiju nastupiti i u konkurenciji dublova, a isto će učiniti i na prvom Mastersu sezone u Indijan Velsu.

U javnosti se često vodi rasprava zašto se najbolji teniser svijeta "troši" na nastupe u ovoj konkurenciji.

Uoči nastupa u Dubaiju, gdje će igrati u tandemu sa Hrvatom Marinom Čilićem, Đoković je objasnio zašto "gubi vrijeme" u dublovima.

"Istorijski, turniri na kojima najčešće igram dublove su obično Indijan Vels, Dubai, Monte Karlo – prvi turniri u sezoni na toj podlozi. Obično, nakon što sam odmarao nekoliko nedelja. Krećem ispočetka pa mislim da su dublovi sjajan način da odigram više mečeva i tako se spremim i za pojedinačnu konkurenciju", rekao je Đoković.

Đoković obično u dubl konkurenciji igra sa zemljakom Viktorom Troickim, s kojim je umnogome doprinio da Srbija osvoji premijerni ATP kup, ali je za Dubai promijenio partnera (u Kaliforniji će opet igrati sa Troickim).

"Drago mi je što ću igrati sa Marinom. Nikad nismo igrali zajedno, a godinama smo pričali o tome. Imam ozbiljne namere u dublu, ne igram često u ovoj konkurenciji. Kada igram, trudim se da budem najbolji što mogu".

Đoković i Čilić će turnir u Dubaiju u konkurenciji dublova početi u utorak od 14 časova protiv tandema koji čine Australijanac Metju Ebden i Indijac Leander Paes.

Srpski teniser je već nastupio na ovom turniri, u ponedjeljak je bio ubjedljiv protiv Maleka Džazirija, a u srijedu ga u osmini finala očekuje dobro poznato lice – Filip Kolšrajber.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije