Tenis

Zbog jednog treninga teniser putuje 110 km

Zbog jednog treninga teniser putuje 110 km
Foto: N.N. | Zbog jednog treninga teniser putuje 110 km

Dražen Petrović, teniser prnjavorskog Olimpa 2000, koji zbog jednog teninga pređe 110 kilometara, ove godine igra odlično, a posljednji uspjeh ostvario je prošle sedmice u Antaliji, gdje je bio treći na turniru "Tenis Evrope" do 16 godina.

Četrnaestogodišnjak iz Prnjavora (osmi nosilac) u polufinalu je izgubio od kasnijeg šampiona Ukrajinca Vjačieslava Bielinskog (prvi nosilac) sa 1:6, 6:4, 1:6.

"Zadovoljan sam rezultatom u Antaliji. S obzirom na to da je kraj sezone, nisam očekivao da ću odigrati tako dobro. U polufinalu sam gubio 0:3 u drugom setu, uspio sam da preokrenem rezultat, ali nisam imao snage da dobijem i treći set. U četvrtfinalu sam odigrao sjajan meč i četvrtog nosioca Mihaila Kniazeua pobijedio sa 6:0, 6:3", rekao je Petrović.

On će do kraja sezone odigrati možda turnir u Beogradu ili Zagreb, a ove sezone može da se pohvali sa dva polufinala na turnirima "Tenis Evrope" (sada u Antaliji, i ranije  u Skoplju) do 16 godina, drugim mjestom na Prvenstvu BiH do 16 godina u singlu i prvim u konkurenciji parova. Takođe, prvi je na rang-listi Teniskog saveza BiH do 16 godina.

"Sada želim da se dobro spremim za narednu sezonu i da probam da uđem u top 100 ili čak top 50, a moj najveći cilj je da osvojim Prvenstvo BiH i da uđem u reprezentaciju do 16 godina. Takođe, pokušaću da uđem na ITF listu do 18 godina kako bih mogao laške da igram za dvije godine", kaže talentovani teniser.

Dražen godinama u svojoj kategoriji, ali i u konkurenciji starijih tenisera, bilježi odlične rezultate, vrijedan je, a nije mu teško ni da pet puta sedmično iz Prnjavora, gdje se nije moguće aktivno baviti tenisom, dolazi u Banjaluku na treninge. Tako je već četiri i po godine, a sve je lakše kada je uz njega trener Bojan Mičić.

"U početku mi je bilo teško da putujem u Banjaluku, ali to mi je prešlo u naviku i sada je sve dobro. Volim tenis. Sa trenerom Bojanom radim pet godina, zahvalan sam mu što je posvećen radu sa mnom, pomaže mi u svemu, i u tenisu i u životu. Volio bih da naša saradnja što duže traje", rekao je Petrović, koji ne zapostavlja ni školske obaveze.

Učenik je devetog razreda osnovne škole i do sada je imao sve petice.

"Zasad su sve petice u knjižici, nadam se da će tako biti i na kraju devetog razreda i da ću biti 'vukovac'. Ne zapostavljam učenje, učim prije nastave, dok putujem, na putovanja uglavnom nosim i knjige", istakao je bh. teniser.

Mičić: Nevjerovatne igre

Trener Dražena Petrovića Bojan Mičić hvali svog igrača, ali, kako kaže, nije trener koji daje pretenciozne izjave.

"Mnogo faktora utiče na rezultate. On na svakom treningu i turniru daje maksimum i to je ispravan put. Pomjerenja pozicija na rang-listi su samo plod rada, rezultati su posljedica rada i tome ga učim. Ovu godinu je odigrao nevjerovatno, 2017. je najuspješnija njegova sezona", rekao je Mičić i najavio naporan rad u zimskom periodu i pripreme za sljedeću sezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije