Tenis

Zverev: Cicipas, Šapovalov? Vidjećemo ih pod pritiskom

Zverev: Cicipas, Šapovalov? Vidjećemo ih pod pritiskom
Foto: Tanjug/AP | Zverev: Cicipas, Šapovalov? Vidjećemo ih pod pritiskom

Njemački teniser Aleksander Zverev kaže da se perspektiva mijenja onog trenutka kada se osjeti pritisak pobjeđivanja.

Iako je 1997. godište, Zverev je četvrti na svijetu, već je osvojio dva Mastersa i od njega se očekuju velike stvari. Zato može da se stavi u kožu Federera, Nadala i Đokovića, najboljih protiv kojih su ostali uvijek posebno motivisani.

“Mislim da najbolji igrači osjećaju više pritiska jer svi žele da ih pobijede, svi su uzbuđeniji kada treba da se sastanu sa njima. Videjli ste kako je Stefanos (Cicipas) reagovao kada je pobijedio Novaka u Torontu, ne bi imao tu reakciju da je dobio bilo koga drugog… Pritisak je normalan i važno je naučiti kako da se nosiš sa njime, a ja mislim da mi za sada ide dobro – došao sam do Top 5 i nadam se da ću dugo ostati tu“, kaže Zverev i dodaje:

“Desi se period kada se perspektiva promijeni, promijeniće se za Denisa (Šapovalova), promijeniće se i za Stefanosa. Za sada oni i dalje igraju slobodno, najmlađi su na Turu, nemaju pritisak. Znate, biće interesantno vidjeti kako će se osjećati kada oni počnu da se osjećaju kao lovina, kao oni koje svi žele da pobijede“.

Na Rodžers kupu je došao do četvrtfinala, gdje je izgubio baš od Cicipasa, a u Sinsinatiju se Zverev u drugom kolu sastaje sa Robinom Haseom.

“Osjećam se dobro, prevashodno fizički, ali i igrački. U ritmu sam, uđem u ritam kada igram uzastopne mečeve, tako da mi to pomaže“, dodao je mladi Nijemac.

(sportklub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije