Tenis

Pratite nas na Google news

Zverev: Želim da poslije Rodžera, Rafe i Novaka tenis ostane u dobrim rukama

Zverev: Želim da poslije Rodžera, Rafe i Novaka tenis ostane u dobrim rukama
Foto: Tanjug/AP | Zverev: Želim da poslije Rodžera, Rafe i Novaka tenis ostane u dobrim rukama
N.N.

Finalista mastersa u Šangaju, 22-godišnji Nijemac Aleksander Zverev, rekao je da osjeća odgovornost prema sportu kojim se bavi i da polako sazrijeva.

On je u velikom finalu turnira u Kini poražen od Rusa Danila Medvedeva 6:4, 6:1.

Zverev je rekao da je već ove sezone kod njega primjetna razlike u odnosu na neke ranije i da se nada da će i ostali mladi igrači poput njega i Medvedeva igrati sve bolje.

"Osjećam odgovornost prema ovom sportu. Već ove godine primijetim razlike u odnosu na prošlu i neke ranije. Nekada sam samo ja bio od tih mlađih u vrhu. Sada vidim kako i drugi mladi igrači pobjeđuju. Vidi se razlika i u tome kako se ponašamo na terenu, kakvi smo prema kolegama. Ranije nisam toliko obraćao pažnju na to, jer sam bio jedini u vrhu. Ostalo je bilo u redu, nikom nije smetalo. Sada mi je stalo, jer volim ovaj sport", aludirao je Nijemac na period kada se članovi "velike trojke" budu povukli.

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal su obilježili proteklih 15 godina u svjetskom tenisu.

"Želim da poslije Rodžera, Rafe i Novaka tenis ostane u dobrim rukama. Mi mladi moramo to da razumijemo i da i dalje učimo. Mislim da će i poslije tenis biti interesantan kao što je sada. Rodžerovi i Rafini navijači će se zaljubiti u druge igrače. Ne kažem da ću to biti ja niti bilo ko posebno, možda se pojavi nova superzvijezda. Ali ako budemo naučili nešto od ovih najboljih, mislim da će ovaj sport imati budućnost", zaključio je Zverev.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije