Tenis

Zverev bolji od Iznera, Novak u polufinalu sa Andersonom

Zverev bolji od Iznera, Novak u polufinalu sa Andersonom
Foto: Tanjug/AP | Zverev bolji od Iznera, Novak u polufinalu sa Andersonom

Njemački teniser Aleksander Zverev pobijedio je u svom posljednjem meču u grupi "Gustavo Kuerten" Džona Izera sa 7:6 (5), 6:3.

Time je mladi Nijiemac otklonio sve dileme oko toga ko će se sa kim sastati u polufinalu. Poslje svega, Novak Đoković će ukrstiti reket sa Kevinom Andersonom, a Zverev za finale igra protiv Federera.

Zverev je tako postao najmlađi polufinalista ATP tur finala u posljednjih devet godina, a njegov meč sa Iznerom trajao je ukupno 81 minut.

U početnoim setu nije bilo brejka, mada je Izner imao priliku za tako nešto u 12. gemu. Došao je do brejk i set lopte, ali nije uspio da je iskoristi, što je dalo snagu Zverevu da u taj-brejku zaigra bolje i dobije taj dio igre razultatom 7:5.

U drugom setu, teniser iz Njemačke je načinio ključni brejk u osmom gemu za 5:3 i potom je rutinski odservirao za pobjedu.

Zanimljivo je da nijedan igrač posle Huana Martina del Potra iz 2009. nije uspio da se na svom debiju dokopa polufinala. Još interesantnije je da je mladi teniser prvi Nijemac posle Rajnera Šitlera iz 2003. koji je među četiri najbolja na završnom turniru.

Njegovom pobjedom nad Iznerom, meč između Novaka Đokovića i Marina Čilića je izgubio na rezultatskom značaju, pošto će Novak kao pobjednbik grupe igrati u polufinalu protiv Kevina Andersona, drugoplasiranog iz grupe "Lejton Hjuit".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije