Tenis

Ðoković: Finale za vek vekova, trava ukusnija nego ikad

Ðoković: Finale za vek vekova, trava ukusnija nego ikad
Foto: Tanjug/AP | Ðoković: Finale za vek vekova, trava ukusnija nego ikad

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković poručio da će zauvijek pamtiti finale Vimbldona i pobjedu nad Švajcarcem Rodžerom Federerom i opisao ga za "meč za vijek vijekova".

Ðoković je poslije skoro pet sati igre i dve spasene meč lopte pobijedio Federera 7:6 (7:5), 1:6, 7:6 (7:4), 4:6 i 13:12 (7:3) u istorijskom finalu na gren slemu u Londonu.

"Bio je to meč za vek vekova. Meč koji ću doživotno pamtiti i prepričavati svojoj deci. Večna zahvalnost Nebesima što su mi dozvolili da budem deo ovakvog spektakla. U ovom meču je svega bilo. Poštovanje Federeru na velikoj borbi", objavio je Ðoković na društvenim mrežama.

Ðoković, u posljednje dvije godine osvajač Vimbldona od ukupno svojih pet, kaže da je prethodnih 12 meseci bilo "fascinantno tenisko putovanje".

"Vraćanje tenisu od povrede, želja da se dostigne nivo tenisa koji bi mi dozvolio da se takmičim za najveće trofeje u tenisu. Vera u sebe, upornost, posvećenost i velika podrška mojih bližnjih su mi dozvolili da budem ovde danas. Blagosloven sam i veoma sam svestan toga", rekao je Đoković.

Ðoković ističe da se truditi da i u budućnosti doživi ovako velike uspjehe.

"Bilo je zadovoljstvo stvarati istoriju na drevnim terenima Vimbldona i deliti teren ponovo sa legendom našeg sporta. Nastaviću da sanjam da budem deo ovako nezaboravnih trenutaka u budućnosti. Uzgred, trava je bila ukusnija nego ikad", zaključio je srpski as.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije