Tenis

Pratite nas na Google news

Ðoković: Kobijev uticaj prevazilazi trofeje

Ðoković: Kobijev uticaj prevazilazi trofeje
Foto: Tanjug | Ðoković: Kobijev uticaj prevazilazi trofeje
Tanjug

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković izjavio je danas da mu je pokojni Kobi Brajant objasnio kako se on izborio sa psihičkim pritiskom i kako je on uspio da preuredi i izbalansira svoj privatni i profesionalni život.

"Objasnio mi je i kako je sam sebi dao jasnoću o tome ka čemu ide, koliko će još da igra i na koji način, kako će u tom ambijentu i kolektivu da se prilagodi timu. Ja sam sam na terenu, a on mora da misli i o ostalim igračima. Pričao mi je i o tome kako je napravio taj prelaz i o svemu onome što je gradio nakon svoje karijere", rekao je Đoković u razgovoru sa novinarima u Beogradu.

Pogibija Brajanta potresla je čitav svijet, a Ðoković je istakao da imao uticaja na sportiste.

"Čovek je bio jako uspešan i nažalost ta tragedija se dogodila, pa njega više nema i njegovo nasleđe će večno živeti. Samo pogledajte koliko sportista i koliko ljudi u svetu sporta, a i u ostalim sferama, njega slavi i seća. Njegov uticaj prevazilazi trofeje. Stvarno ne znam da li je on najveći ili Džordan ili Abdul-Džabar ili ne znam ko još iz sveta košarke, on je meni najveći u tom njegovom uticaju koji je prevazišao sportske razmere. On je uticao na sportiste na jedan način koji je njima dao krila da oni prevaziđu svoje prepreke u životu. Ima dosta prekretnica u karijerama svakog sportiste, a za mene je 2017. godina bila ta i za mene je bilo najvažnije što sam uspeo da se vratim", poručio je Đoković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije