Zimski sportovi

Elvedina Muzaferija je novo zaštitno lice Hifa Petrola

Elvedina Muzaferija je novo zaštitno lice Hifa Petrola
Foto: Ustupljena fotografija | Elvedina Muzaferija je novo zašitno lice Hifa Petrola

Hifa Petrol, najuspješnija i najbržerastuća bh. naftna kompanija, sa zadovoljstvom objavljuje svoje novo partnerstvo s Elvedinom Muzaferija, istaknutom skijašicom koja je osvojila javnost svojim izuzetnim talentom, neumornim radom i vrhunskim rezultatima.

Elvedina Muzaferija je ime koje je postalo sinonim za izuzetne sportske podvige u Bosni i Hercegovini. Ona je najbolja bh. alpska skijašica i jedina naša takmičarka u FIS Svjetskom kupu i Europa kupu. U protekloj sezoni, koja je ujedno i njena najbolja sezona do sada, ispisala je niz historijskih rezultata od čega izdvajamo plasman među najboljih 25 takmičarki svijeta u disciplinama spust i Super-G, odnosno plasman u finale FIS Svjetskog kupa.

U februaru ove godine, Elvedina je Bosni i Hercegovini donijela i prvu zlatnu medalju u Europa kupu u disciplini spust.

Sigurna je učesnica i Zimskih olimpijskih igara Milano – Cortina 2026. godine za koje ima ostvarenu A olimpijsku normu.

U skladu sa svojom dugogodišnjom tradicijom podrške talentiranim pojedincima unutar Bosne i Hercegovine, Hifa Petrol je prepoznala Elvedinin neosporni talenat i odlučila joj pružiti podršku u nastavku njene sjajne karijere. Ovo partnerstvo predstavlja spoj izvrsnosti i posvećenosti - vrijednosti koje su ključne kako za Hifa Petrol, tako i za Elvedinu Muzaferija.

Kampanja "Najbolji sa najboljim", koju je Hifa Petrol pokrenula 2015. godine, ima za cilj podršku mladim i perspektivnim ljudima u BiH, te promociju uspjeha unutar naše zemlje. Kroz partnerstvo s vrhunskim sportistima poput Amela Tuke, Damira Džumhura, Sanjina Pehlivanovića, Mesuda Pezera, Darka Savića, Nedžmina Ambeškovića, Marka Maksimovića, Lane Pudar, Iman Avdić i Edina Puhala, Hifa Petrol je dokazala da je moguće ostvariti izuzetne rezultate čak i u najizazovnijim okolnostima. Cilj ove kampanje je i sprečavanje odliva mladih i perspektivnih ljudi iz naše zemlje.

Potpisivanjem ugovora s Elvedinom Muzaferija, Hifa Petrol nastavlja svoju misiju podrške izvrsnosti i inspiracije u BiH. Ovim činom, Elvedina se pridružuje impresivnom timu vrhunskih sportista, zaštitnih lica Hifa Petrola, te zajedno s njima predstavlja najbolje što Bosna i Hercegovina ima.

"Hifa Petrol je ponosna na dugogodišnju podršku 11 vrhunskih sportista, uključujući od sada i Elvedinu kao člana ovog ekskluzivnog tima, vjerujemo da će naša kampanja "Najbolji sa najboljim" nastaviti biti neosporni simbol uspjeha i izvrsnosti",  izjavio je Ahmed Ahmetić, član Uprave Hifa Petrola.

"Drago mi je da sam postala dio tima zaštitnih lica Hifa Petrola. Ovo partnerstvo predstavlja veliku čast za mene, ali i veliku odgovornost. Zahvalna sam Hifa Petrolu što su prepoznali moj rad i talenat, te mi pružili podršku u nastavku moje sportske karijere. Uz njihovu podršku, nadam se još većim uspjesima na skijaškim stazama, ali i prilici da budem inspiracija mladim sportistima u Bosni i Hercegovini. Jedva čekam što prije krenuti u nove izazove s ovom izuzetnom kompanijom", kazala je Elvedina Muzaferija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije