Zimski sportovi

Grad Istočno Sarajevo upriličio svečani ručak povodom 40. ZOI

Grad Istočno Sarajevo upriličio svečani ručak povodom 40. ZOI
Foto: OK BiH | Grad Istočno Sarajevo upriličio svečani ručak povodom 40. ZOI

ISTOČNO SARAJEVO - Gradonačelnik grada Istočno Sarajevo, Ljubiša Ćosić je u hotelu „Vučko“ na Jahorini upriličio svečani ručak olimpijskoj porodici, Olimpijski komitet BiH, predstavnicima MOK-a, EOK-a i NOK-ova regiona, bivših sportista i olimpijaca iz 1984. godine povodom obilježavanja 40. godina od održavanja ZOI Sarajevo ’84.

U ime domaćina, obratio se gradonačelnik grada Istočno Sarajevo Ljubiša Ćosić, koji je tom prilikom poželio dobrodošlicu gostima te naglasio spremnost i želju za budućim olimpijskim projektima, koji će nastaviti da baštine olimpijske vrijednosti.

Predsjednik OK BiH, Izet Rađo je u svom obraćanju  istakao strateški put koji je utemeljen na bogatoj olimpijskoj istoriji, a kojim zajednički koračamo ka realizaciji ideje domaćinstva Olimpijskih igara mladih 2032.

Prisutne je pozdravio i prvi savjetnik Predsjednika MOK-a Pere Miro, koji je izrazio zahvalnost domaćinima te je istakao zadovoljstvo činjenicom da je olimpijski duh nakon toliko godina prisutan i izrazio nadu za nove zajedničke olimpijske poduhvate.

Ovim povodom povodom, reprezentativac Bosne i Hercegovine u skijaškom trčanju Strahinja Erić je simbolično upalio olimpijski plamen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije