Zimski sportovi

Iz tima Elvedine Muzaferije poručuju: Razočarani smo

Iz tima Elvedine Muzaferije poručuju: Razočarani smo
Foto: Eledina Muzaferija Team | Iz tima Elvedine Muzaferije poručuju: Razočarani smo

Uprkos naporima organizatora, da ovog vikenda osiguraju sve što je potrebno za održavanje Super – G trka za žene u italijanskoj Val di Fasi, obje trke otkazane su pod obrazloženjem više sile.

Najbrže skijašice svijeta koje pratimo u Svjetskom kupu, a među njima i Visočanku Elvedinu Muzaferiju, dočekale su velike količine snijega, i danas dodatno gusta magla.

Prvu trku ovog vikenda Muzaferija je trebala startati 25., što bi značilo i najbolji startni broj u ovoj disciplini do sada. Subotnja trka je otkazana, a za naredni dan najbolja bosanskohercegovačka skijašica izborila je startni broj manje. Međutim, otkazivanje takmičenja 24. i 25. februara donijelo je novo razočarenje većine skijašica, a u bh. timu posebno jer je riječ o veoma važnim trkama pred samu završnicu Svjetskog kupa.

“Razočarani smo jer otkazivanje ovih trka definitivno otežava naš posao kvalifikacija za finale u Super-G disciplini. Razumijemo i da je skijanje takav sport i da ne možemo ništa promijeniti. Istina je i da su organizatori dali sve od sebe da pripreme stazu, ali ona se nije mogla dovesti na nivo da bude sigurna i ista za sve takmičarke”, navodi se iz bosanskohercegovačkog tima uz poruku:

“Naravno da još uvijek ima šanse da se jedan Super-G premjesti u Kvitfjel, što bi većina takmičarki i htjela. Čak i ako se to ne desi, Elvedina je spremna dati sve od sebe u preostaloj Super-G utrci u Norveškoj, i uz malo sreće kvalifikovati se finale discipline u Saalbachu”.

Brze discipline sele u Kvitfjel gdje aktuelni takmičarski kalendar donosi jedan spust i jedan Super-G.

Podsjetimo, Muzaferija je u drugom dijelu sezone ušla u sjajnu formu i prikupila ukupno 102 boda u Svjetskom kupu. U disciplini Super-G osvojila je 33 i 69 bodova u spustu. U ukupnom poretku disciplina trenutno zauzima 29. i 23. mjesto i ima izgledne šanse za konačni plasman u najboljih 25 u obje discipline.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije