Zimski sportovi

Pratite nas na Google news

Klizači počeli pripreme

Klizači počeli pripreme
Foto: N.N. | Klizači počeli pripreme
Vedran Radenović

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom i umjetničkom klizanju počeli su sa kondicionim pripremama za sezonu 2018/19. Od početka jula radiće izvan bh. granica u državama gdje je ledena ploha postavljena cijele godine.

Reprezentativka Neira Kiso od 1. do 21. jula boraviće u kampu umjetničkog klizanja u Andori i obaviti završne pripreme za nastup na Junior Grand priju u avgustu u Lincu. Hena Uzunović pripreme će obaviti u ukrajinskom Dnepropetrovsku od 3. do 17. jula i od 5. do 25. avgusta.

Na regionalnom ISU kampu od 23. jula do 4. avgusta u Celju pripremaće se Zara Husedzinović, a sa njom će raditi i mlade klizačice Edna Hamzić, Eva Sužnjević, Sara Mujčić i Maisa Hamzić.

Nakon završetka kampa za umjetničko klizanje, u Celju se nastavljaju pripreme najboljih brzoklizača iz regije, na kome će učestvovati i bh. takmičari Ermin Raščić, Muhamed i Sumeja Zajimović, Mak i Illan Krstić, Samra Selimbegović i Piere Benet.

Najmlađi seniorski bh. reprezentativac BiH u brzom klizanju, Tarik Omeragić, nakon kondicionih priprema na Bjelašnici, polovinom jula putuje na pripreme na ledu u Sofiju. Njega u ovoj sezoni očekuju nastupi na svjetskim kupovima, te evropskim i svjetskim prvenstvima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije