Zimski sportovi

Muzaferija: Greška me koštala, ali sam sretna

Muzaferija: Greška me koštala, ali sam sretna
Foto: Eledina Muzaferija Team | Muzaferija: Greška me koštala, ali sam sretna

Jedna greška me puno koštala, ali opet sam sretna jer sam se kvalifikovala za finale, poručila je Elvedina Muzaferija, najbolja bosanskohercegovačka skijašica.

Bh. reprezentativka danas je drugu trku superveleslaloma u Kvitfjelu okončala na 13. mjestu.

Startala sa 23 pozicije što joj je najbolji startni broj u karijeri kada je u pitanju Svjetski kup, a na kraju, nakon nekoliko prekida trke zbog guste magle, uspjela je ući u cilj sa 13. vremenom i na taj način osigurati plasman u finale Svjetskog kupa i u ovoj disciplini.

Ranije je izborila finale i u spustu te će u dvije discipline se takmičiti sa 25 najboljih skijašica u ovoj sezoni u posljednje dvije trke.

„Gornji dio staze danas bio je jako dobar, na zadnjem prolazu imala sam podij, ali me je jedna greška puno koštala. No, opet sam sretna jer sam se kvalifikovala za finale. Mislim da je nakon jako dugog dana zbog prekida i pomjeranja ovo dosta dobar rezultat“, rekla je Mutaferija.

Ističe da je nakon jučetrašnje vožnje, u kojoj je bila deveta, mnogo bolje znala šta je očekuje.

„Znala sam puno bolje stazu, mogla puno više napadati, vjerovala u svoje skijanje, međutim trka je od starta do cilja i greška me je puno koštala“, naglasila je.

Finalna trka u superveleslalomu je 22., a u spustu 23. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije