Zimski sportovi

Muzaferija osigurala plasman u završnicu Svjetskog kupa

Muzaferija osigurala plasman u završnicu Svjetskog kupa
Foto: Elvedina Muzaferija Team | Muzaferija osigurala plasman u završnicu Svjetskog kupa

Posljednja trka spusta prije završnice Svjetskog kupa za žene otkazana je danas, nakon što je loše vrijeme onemogućilo održavanje zvaničnog treninga, što je inače preduslov za održavanje takmičenja u ovoj disciplini.

Ovim otkazivanjem, najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija, koja je u prethodnim trkama skupila 69 bodova u spustu te se pozicionirala na 23. mjesto u ukupnom poretku discipline, ovjerila je mjesto na završnici Svjetskog kupa u austrijskom Salbahu od 22. do 24. marta.

"Naravno da mi nije drago što je trka otkazana, ali u neku ruku i jeste zato što je FIS odlučio da će sutrašnju trku spusta zamijeniti trkom superveleslalom koja je otkazana proteklog vikenda u Italiji, i to znači da ću imati puno veće šanse da se kvalifikujem u finale Svjetskog kupa i u disciplini superveleslalomu. Nadam se da ćemo se i mi malo bolje posložiti i da ću uspjeti ostvariti i taj cilj. I ako ne, jako sam sretna ovom sezonom. Daću sve od sebe da budem spremna u Salbahu", poručila je Muzaferija.

U dosadašnjim trkama prikupila je ukupno 102 boda u Svjetskom kupu, a obje trke superveleslaloma u subotu i nedjelju, počinju u 11. časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije