Zimski sportovi

Odlični rezultati klizačica "Ice Group" u "Skenderiji"

Odlični rezultati klizačica "Ice Group" u "Skenderiji"
Foto: KK "Ice Group" | Odlični rezultati klizačica "Ice Group" u "Skenderiji"

Takmičarke Klizačkog kluba “Ice Group” iz Sarajeva ostvarile su izuzetan uspjeh na međunarodnom takmičenju u umjetničkom klizanju “Sarajevo Open 2024” koje je održano u KSC Skenderija od 14. do 17. februara.

Učešće je uzelo uzelo preko 100 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Hrvatske. Od devet klizačica kluba “Ice Group“, njih osam je svojim

nastupima popravilo svoje najbolje lične rezultate. Najuspješnije su bile Ada Korić, Sara Mujčić, i Atina Aleksandra Smirnov, koje su u svojim kategorijama zauzele druga mjesta i osvojile srebrne medalje, dok je Liv Candler u svojoj kategoriji osvojila treće mjesto i bronzanu medalju.

„Pomenuto takmičenje istovremeno je bodovano i kao Državno prvenstvo BiH u umjetničkom klizanju za sezonu 2023 – 2024. Sve predstavnice kluba na državnom takmičenju okitile su se medaljama u svojim kategorijama. Hena Uzunović je u kategoriji juniorki osvojila bronzu, u kategoriji Advanced Novice Eva Sužnjević osvojila je zlato, a Ayla Kadribašić srebrno. U kategoriji Intermediate Novice Liv Candler je izborila prvo mjesto i osvojila zlatnu medalju, jednako kao i Ada Korić u kategoriji Basic Novice, dok se Sara Mujčić okitila srebrom. Konačno, u kategoriji Cubs, takmičarke našeg kluba zauzele su sva tri mjesta na podijumu, Atina Aleksandra Smirnov (zlato), Đula Šuta (srebro), te Naja Maksić (bronzu)“, saopšteno je iz Klizačkog kluba “Ice Group”.

KK “Ice Group” je na ovom takmičenju osvojio je i titulu klupskog prvaka BiH za sezonu 2023/24, te je u posjed do sljedećeg Državnog prvenstva dobio i prelazni pehar. Pripreme takmičarki za ostatak sezone nastavljaju se bez predaha, a sljedeći nastup ih očekuje na Bledu početkom marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije