Zimski sportovi

Oporavak prije vremena?

Oporavak prije vremena?
Foto: Tanjug/AP | Oporavak prije vremena?

Najbolja skijašica današnjice, 28-godišnja Amerikanka Mikaela Šifrin u Insbruku se oporavlja od povreda zadobijenih pri padu na spustu u Kortini i radi na povratku u Svjetski kup, izjavio je za austrijsku televiziju ORF direktor američke alpske reprezentacije Patrik Riml.

"Mikaela je relativno dobro, s obzirom na okolnosti. Nije se dogodilo ništa ozbiljnije, nema slomljenih kostiju, nema pokidanih ligamenata", izjavio je Riml u prijenosu veleslalomske utrke iz talijanskog skijališta Kronplatz. Objasnio je da su doktori kod Šifrin dijagnostifikovali prenapregnuti medijalni ligament u lijevom koljenu.

Trenutno se nalazi na oporavku u istoj ordinaciji u Insbruku, u kojoj se nakon operacije koljena oporavlja i najbolji austrijski skijaš Marko Švarc. Riml je nagovijestio da bi se Šifrin takmičenjima mogla vratiti na skijalištu Soldeu u Andori, gdje su 10. i 11. februara na rasporedu slalom i veleslalom.

"U ovom trenutku, međutim, moramo gledati iz dana u dan i ne možemo raditi nikakve konkretne planove. Često napravite jedan korak naprijed pa dva nazad. Moramo biti strpljivi", rekao je Riml.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije