Zimski sportovi

Otvoreno Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju

Otvoreno Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju
Foto: Vlada KS | Otvoreno Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju

Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju na ledu (divizija III – grupa B) počelo je u ledenoj dvorani Centra Skenderija.

Prvenstvo na kojem učestvuju reprezentacije Bosne i Hercegovine, Luksemburga i Južnoafričke Republike, svečano su otvorili ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, predsjednik Hokejaškog saveza BiH Adnan Korić i predsjedavajući prvenstva ispred Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) Heiki Hietanen.

“Prije 40 godina naš grad bio je domaćin XIV zimskih olimpijskih igara. U ovim danima kada slavimo olimpizam, izuzetno sam sretan što mi je pripala čast da otvorim Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju na ledu. Našoj reprezentaciji i našim gostima želim mnogo sreće uz dobre sportske rezultate, te da se u svojim karijerama rado sjetite Sarajeva”, poručio je ministar Magoda.

Dodao je da je opredjeljenje Vlade Kantona Sarajevo i resornog ministarstva kontinuirana podrška za razvoj i popularizaciju hokeja na ledu u Kantonu Sarajevo i u BiH. Ministarstvo kulture i sporta KS podržalo je Hokejaški savez BiH sA rekordnim iznosom od 150.000 KM, na čemu im se ovom prilikom zahvalio predsjednik Hokejaškog saveza BiH Adnan Korić.

On je pozvao sve ljubitelje sporta i reprezentacije da dođu u Skenderiju i podrže “ledene zmajeve” i u narednim utakmicama. Prvenstvo će trajati do 29. januara, a ulaz na sve utakmice prvenstva je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije