Španski AS danas donosi priču o pripremama ruskih huligana za utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu koje će se održati ovog ljeta upravo u Rusiji.
Bio bih prezadovoljan ako Engleska izbori plasman u četvrtfinale. Svjetsko prvenstvo u Rusiji je vjerovatno posljednja šansa da Lionel Mesi s Argentinom pokori svijet, rekao je za "Nezavisne" bivši engleski fudbaler, a sada poznati komentator Kris Kamara.
Reprezentaciju Brazila zadesio je ozbiljan maler, desetak dana prije početka Svjetskog prvenstva.
Kapiten Portugala Kristijano Ronaldo je izjavio da njegova reprezentacija treba da ima realan pristup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, jer se po njegovom mišljenju ne nalazi među favoritima za osvajanje trofeja.
Doping kontrolori Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) posjetili su utorak ujutro kamp selekcije Srbije i testirali svakog od 23 igrača koji će učestvovati na Mundijalu u Rusiji, prenose izvještači beogradskih medija iz Austrije.
Jedan od najboljih fudbalera ikada Brazilac Pele smatra da petostruki šampion svijeta i rival Srbije na Mundijalu nije timski na potrebnom nivou, iako je pojedinačno snažan.
Fudbalska reprezentacija Srbije, pred početak Svjetskog prvenstva u Rusiji, za jedno mjesto popravila je plasman na najnovijoj FIFA listi i sada je 34. na svijetu.
Imam nekoliko prijatelja koji igraju za različite reprezentacije i navijaću za njih. To naravno uključuje Nemanju Matića i Branislava Ivanovića i mislim da Srbija ima realnu šansu da s ovom ekipom prođe grupu, rekao je za "Nezavisne" Asmir Begović, golman reprezentacije BiH, koja, nažalost, nije izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, koje se održava od 14. juna do 15. jula.
Centralna banka Rusije pustila je prije par dana u opticaj posebnu (prigodnu) novčanicu od 100 rubalja. Ova novčanica od 100 rubalja je zanimljiva jer je posvećenu Svjetskom prvenstvu u fudbalu, FIFA 2108 - Mundijalu.
Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo, koji se priključio timu ruske televizije RT i koji učestvuje u stvaranju specijalnih emisija za predstojeće Svjetsko prvenstvo u fudbalu, tvrdi da će reprezentacija Engleske pobijediti Belgijance u grupnoj fazi takmičenja.
Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Ilija Najdoski, član čuvene šampionske generacije iz 1991. godine, izjavio je da Srbija i Hrvatska mogu svakom da pariraju na Mundijalu i da bi volio da nekadašnji zemljaci budu iznenađenje u Rusiji.
Razuzdani fudbaleri Meksika napravili su uvertiru pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, zabavljali su se sa 30-ak prostitutki, tvrde tamošnji mediji.
Prosječna visina fudbalera Srbije koji će ići na Mundijal u Rusiji iznosi 187 centimetara, što nas stavlja na prvo mjesto po visina na predstojećem Svjetskom prvenstvu.
Volio bih da ova generacija hrvatskih nogometaša nadmaši uspjeh koji smo moji saigrači i ja imali 1998. godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, rekao je nekadašnji član "vatrenih", a danas selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki.
Prijateljska fudbalska utakmica Argentine i Izraela otkazana je nakon što su palestinske grupe objavile upozorenja i prijetnje argentinskom timu i njegovom kapitenu Lionelu Mesiju.