Virus korona - Region

Slovenački parlament odobrio paket od tri milijarde evra pomoći privredi

LJUBLJANA - Poslanici slovenačkog parlamenta odobrili su mjere vrijedne oko tri milijarde evra za pomoć kompanijama i pojedincima za prevazilaženje pandemije virusa korona.

Dragan Jovanović pokazao kako da se oslobodimo virusa korona

Popularni srpski glumac Dragan Jovanović na svom Instagram profilu ostavio je poruku koja je oduševila cijelu Srbiju.

Srbija priprema i drugu pošiljku pomoći za Republiku Srpsku

BEOGRAD - Srbija priprema i drugu pošiljku pomoći za Republiku Srpsku u borbi protiv virusa korona, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić: Zabrana kretanja od subote u 13 časova do ponedjeljka ujutro

BEOGRAD – Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, je tokom svog obraćanja rekao da je uvedena mjera zabrane kretanja u subotu od 13 sati do ponedjeljka u pet ujutro, u cilju suzbijanja širenja virusa korona.

Vučić zamolio Makrona za pomoć u lijekovima

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je predsjednika Francuske Emanuela Makrona za pomoć njegove zemlje građanima Srbije u lijekovima i sirovinama za proizvodnju lijekova koji se primjenjuju u liječenju oboljelih od virusa korona.

Potresan snimak medicinske sestre: SAD nisu spremne, ne ide na bolje

NJUJORK - Sjedinjene Američke Države imaju najviše potvrđenih slučajeva virusa korona, (više od 216 hiljada, što je skoro dvostruko više nego Italija), a kako stvari stoje uskoro bi mogle da postanu i zemlja sa najviše smrtnih slučajeva na svijetu

Rusija šalje ljekare i stručnjake za dezinfekciju u Srbiju

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je obećao pomoć i podršku srpskoj državi i građanima Srbije u borbi protiv virusa korona, koja će podrazumijevati i to da Rusija pošalje svoje ljekare i stručnjake za dezinfekciju objekata.

Mediji: Blizak Vučićev prijatelj preminuo od virusa korona

BEOGRAD - Blizak prijatelj predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, V.B. (45), preminuo je od posljedica novog virusa korona, javljaju mediji u Srbiji.

Sljedeće sedmice novi paket pomoći zapadnom Balkanu

BEOGRAD - Šef Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke (EIB) za zapadni Balkan Dubravka Negre izjavila je danas da se očekuje da sljedeće sedmice bude odobren novi paket pomoći i za region.

U Srbiji tri nove žrtve virusa korona

BEOGRAD - U Srbiji su još tri osobe preminule uslijed virusa korona, time su ukupan broj umrlih popeo na 31.

Iz Kine u Srbiju stigao avion sa 14 miliona maski i stručnjacima

BEOGRAD - Avion sa kineskim stručnjacima i 14 miliona zaštitnih maski stigao je danas u Srbiju iz Kine.

Raste broj zaraženih u Sloveniji, ukupno 897

LJUBLJANA - Broj slučajeva virusa korona u Sloveniji porastao je danas za 56 i u toj zemlji sada ukupno ima 897 zaraženih.

Lavrov zvao Dačića, stiže pomoć Srbiji

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je razgovarao sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim, koji mu je prenio da Rusija sprema pomoć Srbiji, koja će uskoro stići.

Kon: Razmatra se mera zabrane kretanja od 24 sata

BEOGRAD - Struka je dala preporuke, a to je smanjenje kontakata, navodi epidemiolog dr Predrag Kon.

Hrvatima u dijaspori preporučeno da ne dolaze za Uskrs

ZAGREB - U Hrvatskoj je u srijedu sa 96 novih slučajeva zaraze virusom korona zabilježen najveći dnevni rast oboljelih, a ministar zdravlja Vili Beroš preporučio je Hrvatima u dijaspori da se uzdrže od dolaska za Uskrs i ostanu tamo gdje su.