Virus korona - Region

Srbija: Virus potvrđen kod 69 osoba, nema preminulih

BEOGRAD - U posljednja 24 sata virus korona potvrđen je kod 69 osobe u Srbiji, a prema najnovijem presjeku, nije bilo preminulih osoba.

U Hrvatskoj nema novozaraženih

ZAGREB - U posljednja 24 časa u Hrvatskoj nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze virusom korona, dok se na liječenju nalazi još 51 osoba, saopštio je Nacionalni štab Civilne zaštite.

Nakon direktorke, uhapšena i vlasnica doma za stare u Negotinu

NEGOTIN - Vlasnica doma za stara lica "Radost" u Negotinu B.D. (60), u kojem je tokom epidemije korona virusa oboljelo 49, a preminulo šest korisnika, uhapšena je, javljaju beogradski mediji.

Mugoša: Građani Srbije još ne mogu u Crnu Goru

PODGORICA - Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoša tvrdi da Srbija ima oko pedesetak aktivnih slučajeva na sto hiljada stanovnika, zbog čega nije u grupi zemalja čiji građani mogu putovati u Crnu Goru.

Kon: Vreme je da se ukinu uvedene mere

BEOGRAD - Epidemiolog i član Kriznog štaba Srbije Predrag Kon kaže da je Srbija na kraju epidemije virusa korona, da je došlo vrijeme za opuštanje i da se ukinu uvedene mjere.

Crna Gora proglasila kraj epidemije

PODGORICA - Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti proglasilo je kraj epidemije kovida-19 u Crnoj Gori, na prijedlog Instituta za javno zdravlje.

Srbija: Preminula još jedna osoba, oboljele 24

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 časa od virusa korona preminula još jedna osoba, a oboljele su 24, objavilo je danas Ministarstvo zdravlja Srbije. Do sada je ukupno preminulo 245 osoba, a izliječeno je 6.766.

Božinović: Hrvatska u borbi s koronom među najboljim u Evropi i svijetu

ZAGREB- Nakon potpisivanje ugovora o nabavci Sistema za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK) članovi Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske trenutnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj ocijenili su među najboljima u Evropskoj uniji i svijetu te dodali kako to potvrđuju i serološki testovi čiji će rezultati biti uskoro objavljeni.

Tiodorović: Ukinuti sve mere, pustimo ljude da žive

BEOGRAD - Član Vladinog kriznog štaba za borbu protiv epidemije u Srbiji Branislav Tiodrović izjavio je da bi trebalo ukinuti sve mjere ograničenja uvedene zbog pojave virusa korona, kao i da ne očekuje da će doći do drugog talasa virusa.

Cijeli razred u karantinu nakon što je jedan učenik pozitivan na koronu

MARIBOR - Svim učenicima trećeg razreda jedne osnovne škole u Mariboru u utorak je određena 14-dnevni karantin, nakon što je jednom od njih dijagnostifikovana zaraza virusom korona.

Stekli se uslovi za odjavu epidemije u Crnoj Gori

PODGORICA - U Crnoj Gori su se stekli uslovi za odjavu epidemije virusa korona, saopštio je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje (IZJ) Senad Begić.

Kisić Tepavčević: Epidemiološka situacija iz dana u dan sve bolja

BEOGRAD - Srbija postepeno ide ka potpunoj normalizaciji života jer to dopušta epidemiološka situacija, koja je iz dana u dan sve bolja, izjavila je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

U Crnoj Gori u utorak kraj epidemije?

PODGORICA - U Crnoj Gori ni danas nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze od virusa Kovid-19, a ukoliko do utorka, 2. juna, ne bude bilo novih slučajeva, mogao bi da se proglasi kraj epidemije.

Još jedna žrtva korone u Srbiji, 31 osoba zaražena

BEOGERAD - Prema najnovijim podacima, u posljednja 24 sata u Srbiji je pšreminula još jedna osoba od posljedica virus korona.

U Hrvatskoj nema novih slučajeva virusa korona

ZAGREB - U Hrvatskoj nema novooboljelih od virusa korona, saopštio je danas Nacionalni štab.