Virus korona - Region

Kon: Novi podaci znak da se bolest završava, ali daleko od stabilizacije

BEOGRAD - Novi podaci pokazuju da dolazi do smanjenja potencijala prenošenja, sve je više kontrolinih pregleda, znak da se bolest završava, rekao je dr Predrag Kon gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Ambasada SAD savjetuje svojim državljanima da ne dolaze na KiM

KOSOVSKA MITROVICA - Ambasada SAD u Prištini pozvala je danas svoje državljane da ovog ljeta odlože ili otkažu putovanja na KiM, uz upozorenje da broj novih infekcija po glavi stanovnika neprekidno raste u posljednjih nekoliko nedelja i ''sada je među najvećim u svijetu''.

Smanjuje se broj oboljelih od kovida-19 u Srbiji

U Srbiji se smanjuje broj oboljelih od virusa korona. I dalje je najveći broj oboljelih u Beogradu i Novom Sadu, u Subotici se bilježi blago povećanje, a najmanje zaraženih u drugom piku epidemije je u Leskovcu.

Još 60 novozaraženih u Crnoj Gori, jedna osoba preminula

PODGORICA - U Crnoj Gori prijavljeno je još 60 osoba oboljelih od virusa kovid-19, a jedna osoba je preminula, saopštio je danas Institut za javno zdravlje.

Kisić: Rano je za vakcinu, svi se nadamo do kraja godine

BEOGRAD - Zamjenik direktora Instituta "Batut" Darija Kisić-Tepavčević izjavila je da će se u Srbiji koristiti ona vakcina za kovid koja će ispunjavati sve bezbjednosne protokole i kriterijume, ali je naglasila da u ovom momentu nije napravljena nijedna vakcina, niti je će u dogledno vrijeme biti u fazi da se koristi.

Dozvolu za brzo testiranje na koronu dobilo 27 privatnika u Srbiji

Dozvolu da obavljaju serološka testiranja na zahtjev pacijenata dobilo je 27 privatnih laboratorija u Srbiji, rečeno jeTanjugu u Ministarstvu zdravlja.

U Srbiji još 287 slučajeva virusa korona, sedam osoba preminulo

BEOGRAD - U Srbiji je, prema najnovijim podacima, potvrđeno još 287 slučajeva zaraze virusom korona, a sedam osoba je preminulo.

Epidemiolozi se žale: Prećutkuju kontakte da poštede prijatelje

ZAGREB - Hrvatski epidemiolozi žale se da veliki broj oboljelih od virusa COVID-19 prećutkuje kontakte jer žele da poštede prijatelje od samoizolacije.

U drugom talasu zaraženo 100 djece u Crnoj Gori

PODGORICA - U Crnoj Gori, u drugom talasu epidemije, oko 100 djece je zaraženo virusom korona, saopštila je direktor pedijatrijske klinike Instituta za bolesti djece Kliničkog centra u Podgorici Veselinka Đurišić.

Broj preminulih u Sjevernoj Makedoniji dostigao 500

SKOPLJE - U Sjevernoj Makedoniji su u posljednja 24 časa preminule tri osobe koje su bile pozitivne na virus korona, a registrovana su 74 novozaražena lica, od testiranih 689 uzoraka, saopštio je ministar zdravlja Venko Filipče.

Novo žarište korona virusa u Srbiji: "Krive su svadbe i mature"

Opština Temerin nadomak Novog Sada poslednja je u nizu onih u kojima je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije i uvođenja vanrednih mjera.

U Crnoj Gori još jedan smrtni slučaj, 43 novozaraženih

PODGORICA - U Crnoj Gori su potvrđena još 43 slučaja korona virusa.

Kovid aplikaciju instalirao mali broj ljudi u Hrvatskoj

Sedam dana od objavljivanja aplikaciju Stop COVID-19 u Hrvatskoj je instaliralo nešto više od 35.000 ljudi.

Kon: Virus korona nema sezonu

BEOGRAD - Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon kaže da "virus korona nema sezonu, kao i da će veći rizik za širenje virusa biti početak nove školske godine i formiranje dečjih kolektiva".

Još 258 novozaraženih u Srbiji, preminulo osam osoba

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 sata korona virusom zaraženo još 258 osoba, a preminulo je osam.