Virus korona - Region

Preminulo sedam pacijenata, 132 novozaraženih u Crnoj Gori

PODGORICA - U Crnoj Gori su u posljednja 24 sata registrovane 132 novozaražene osobe i sedam preminulih pacijenata.

Drastično povećanje broja oboljelih od virusa korona u Srbiji

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 sata od virusa korona oboljelo još 326 osoba, što je više nego duplo u odnosu na dan ranije.

U Hrvatskoj 890 novozaraženih i osam preminulih

ZAGREB - U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata registrovano 890 novozaraženih korona virusom i osam smrtnih slučajeva, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

DW: Tajna epidemiološki zelene Istre

PULA - Iako je u Istri ove subote zabilježeno 32 oboljelih, region se zbog organizovanog sistema još uvijek smatra epidemiološki stabilnom.

Capak: Brzi testovi ipak nisu dovoljno pouzdani

ZAGREB - Brzi testovi na virus korona još su nedovoljno tačni, ali imaju primjenu u nekim situacijama kad treba brzo uraditi test, izjavio je danas direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje (HZJZ) Krunoslav Capak nakon sastanka koji su on i ministar zdravlja Vili Beroš održali danas s direktorima bolnica.

Novi propisi za takmičenje u Evroligi u slučaju virusa korona

Utakmice Evrolige i Evrokupa, koje su odložene zbog virusa korona, biće odigrane nakon što su usvojene izmjene pravila, saopšteno je danas na sajtu košarkaškog takmičenja.

Janša uvjerava: Slovenija spremna za drugi talas epidemije

LJUBLJANA - Suočavajući se s kritikama opozicije o odgovoru Vlade na COVID-19, premijer Slovenije Janez Janša je na današnjoj sednici Skupštine uvjeravao poslanike da je zemlja spremna za drugi talas epidemije.

Sjeverna Makedonija na korak do uvođenja policijskog časa

SKOPLJE - Sjeverna Makedonija je na korak do ponovnog uvođenja policijskog časa zbog ozbiljnog širenja virusa korona, izjavio je ministar zdravlja Venko Filipče.

Opao broj zaraženih u Srbiji, još 122 slučaja, preminulo dvoje

BEOGRAD - U Srbiji su u posljednja 24 sata potvrđena 122 nova slučaja virusa korona, što je značajan pad u broju zaraženih u odnosu na proteklih pet dana, kada je taj broj premašivao 200 slučajeva na dnevnom nivou.

Kako Srbi treba da slave slavu u vrijeme korone?

BEOGRAD - Ministar zdravlja Srbije i patrijarh SPC pozvali građne da se i u narednom periodu, prilikom krsnih slava, pridržavaju svih protivepidemijskih mjera.

Srbija od nedjelje u crvenoj korona zoni

BRISEL/BEOGRAD - Prema podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) Srbija u posljednjih 14 dana ima 30 zaraženih na 100.000 stanovnika, tako da se od nedelje i zvanično nalazi u crvenoj korona zoni.

Slovenija uvela policijski čas

Slovenački ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs na konferenciji za mediji u Ljubljani objavio je kako se, u svjetlu proglašenja epidemije virusa korona, građanima zabranjuje kretanje na otvorenom u noćnim satima.

U Hrvatskoj još 393 zaraženih koronom, 11 preminulih

ZAGREB – U Hrvatskoj su u protekla 24 sata zabilježena 393 nova slučaja virusa korona, a preminulo je jedanaest osoba, saopšteno je iz zdravstvenih institucija.

U Srbiji 214 novozaraženih, preminule dvije osobe

BEOGRAD - U posljednja 24 sata u Srbiji je potvrđeno 214 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 3.325 testiranih uzoraka, a preminule su dvije osobe.

"Bez rigoroznijih mjera Hrvatskoj se crno piše"

ZAGREB - Doktor Igor Štagljar, hrvatski naučnik sa Univerziteta u Torontu, tvrdi da se Hrvatskoj "crno piše", ako ne uvede rigoroznije protivepidemiološke mjere i ističe da bi u toj zemlji do kraja naredne sedmice moglo doći do povećanja broja novozaraženih do čak 2.000 tokom 24 sata.