Zloupotreba u procesu javnih nabavki

Ponovo odgođeno suđenje Branislavu Zeljkoviću i ostalima

BANJALUKA - Suđenje Branislavu Zeljkoviću, bivšem vršiocu dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i ostalim optuženima u predmetu "Korona ugovori" jutros je odgođeno.

Suđenje Zeljkoviću i ostalima nastavljaju 4. septembra

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci zakazao je za 4. septembar nastavak suđenja za "korona ugovore" protiv Branislava Zeljkovića, bivšeg vršioca dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i još četvorice optuženih.

Suđenje Zeljkoviću i ostalima počinje iznova

BANJALUKA - Branislavu Zeljkoviću, nekadašnjem vršiocu dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo (IZJZ) Republike Srpske, te ostalim optuženima za "korona nabavke" u Srpskoj sudiće se iznova, saznaju "Nezavisne novine".

Svjedok na suđenju Zeljkoviću: Cijena maski od 6,90 KM bila prihvatljiva

BANJALUKA - Dragan Obradović, svjedok Republičkog javnog tužilaštva, rekao je na suđenju Branislavu Zeljkoviću, bivšem vršiocu dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, i ostalim optuženima za "korona ugovore", da je medicinska zaštitna oprema u pandemijskom periodu bila hitno potrebna te da su maske uzimane u onim količinama koliko ih je god bilo na tržištu.

"Cijene medicinske opreme enormno uvećane, a Zeljković se čupao na neznanje"

BANJALUKA - Cijene medicinske opreme koje je nabavljano Institut za javno zdravstvo (IZJZ) Republike Srpske enormno su uvećane, a tadašni vršilac dužnosti IZJZ RS Branislav Zeljković, koji je optužen zbog ovih nabavki u pandemijskom periodu, svoju odbranu tokom istrage je svodio na to da nije znao šta se dešavalo u Institutu, kojim je rukovodio.

Sud u Banjaluci: I Amerikanci prate suđenje Zeljkoviću i ostalima

BANJALUKA - I predstavnici Ambasade SAD-a u BiH bili su danas u sudnici Okružnog suda u Banjaluci, gdje je u predmetu "korona ugovori" održano pretpretresno ročište bivšem direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavu Zeljkoviću i još četvorici optuženih, a početak suđenja zakazan je za ponedjeljak, 6. februar, te će biti održavano svakog prvog dana u sedmici.

"Nezavisne" saznaju: Potvrđena optužnica protiv Zeljkovića i ostalih

BANJALUKA – Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv nekadašenjeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića, te još četiri lica, koje terete za zloupotrebe pri nabavkama u periodu pandemije, saznaju "Nezavisne novine".

Stevandić o sudbini optužnice protiv Zeljkovića: Ne uzvraćamo zlo, ali pamtimo

BANJALUKA - Mi ne mrzimo i ne uzvraćamo zlo, ali pamtimo, naveo je Nenad Stevandić, lider Ujedinjene Srpske, nakon što je Okružni sud u Banjaluci od Tužilaštva zatražio ispravnjanje i dopunjavanje optužnice protiv bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Zeljkovića, a koji je kadar ove stranke.

Tojagić: Ispravićemo i dopuniti optužnicu protiv Zeljkovića

BANJALUKA - Dragica Tojagić, sekretar Republičkog javnog tužilaštva, ističe da će postupajući tužilac ispraviti i dopuniti optužnicu protiv bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Zeljkovića, te ostalih osumnjičenih u predmetu "Korona ugovori", a potom je ponovo dostaviti na potvrđivanje.

Sud odbio optužnicu protiv Zeljkovića i ostalih, zatraženo da bude ispravljena

BANJALUKA - Okruži sud u Banjaluci odbio je optužnicu protiv Branislava Zeljkovića, bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS, te ostalih osumnjičenih u predmetu "Korona ugovori".

Pronašli hiljade dokaza protiv Zeljkovića i ekipe

BANJALUKA - U završnoj je fazi istraga u predmetu protiv Branislava Zeljkovića, bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te ostalih osumnjičenih za nezakonitosti u javnim nabavkama tokom pandemije, a dosad je prikupljeno nekoliko hiljada materijalnih dokaza.

Nastavak suđenja za aferu "Respiratori" u julu sa novim članom Sudskog vijeća

SARAJEVO - Suđenje federalnom premijeru Fadilu Novaliću i ostalim optuženim za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora biće nastavljeno 6. jula s novim članom Sudskog vijeća Goranom Radevićem.

Bojić na slobodi, Zeljković izlazi noćas

BANJALUKA - Branislav Zeljković, smijenjeni direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske (IZJZ RS), iz pritvora bi trebalo da izađe noćas, a Slavko Bojić, direktor firme "Procontrol", koji je osumnjičen u istom predmetu, pušten je na slobodu danas oko 17:30 časova.

Zeljković i Bojić praznike dočekuju u pritvoru

BANJALUKA - Odlukom Vrhovnog suda Republike Srpske, za još dva mjeseca produžen je pritvor Branislavu Zeljkoviću, smijenjenom direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Slavku Bojiću, direktoru firme "Procontrol", saznaju "Nezavisne novine".

"Nezavisne" donose nove detalje: "Zeljković kupio nemedicinske kamere po naduvanoj cijeni"

BANJALUKA - Umjesto šest stacionarnih termalnih kamera, koje je nabavio Institut za javno zdravstvo (IZJZ) RS, a koje su plaćene 40.365 KM po komadu, isporučene su nadzorne kamere za široku upotrebu sa dodatnim sistemom mjerenja temperature, čija tržišna cijena je tada bila 23.084 marke.