Zloupotreba u procesu javnih nabavki

Pronašli hiljade dokaza protiv Zeljkovića i ekipe

BANJALUKA - U završnoj je fazi istraga u predmetu protiv Branislava Zeljkovića, bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te ostalih osumnjičenih za nezakonitosti u javnim nabavkama tokom pandemije, a dosad je prikupljeno nekoliko hiljada materijalnih dokaza.

Nastavak suđenja za aferu "Respiratori" u julu sa novim članom Sudskog vijeća

SARAJEVO - Suđenje federalnom premijeru Fadilu Novaliću i ostalim optuženim za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora biće nastavljeno 6. jula s novim članom Sudskog vijeća Goranom Radevićem.

Bojić na slobodi, Zeljković izlazi noćas

BANJALUKA - Branislav Zeljković, smijenjeni direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske (IZJZ RS), iz pritvora bi trebalo da izađe noćas, a Slavko Bojić, direktor firme "Procontrol", koji je osumnjičen u istom predmetu, pušten je na slobodu danas oko 17:30 časova.

Zeljković i Bojić praznike dočekuju u pritvoru

BANJALUKA - Odlukom Vrhovnog suda Republike Srpske, za još dva mjeseca produžen je pritvor Branislavu Zeljkoviću, smijenjenom direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Slavku Bojiću, direktoru firme "Procontrol", saznaju "Nezavisne novine".

"Nezavisne" donose nove detalje: "Zeljković kupio nemedicinske kamere po naduvanoj cijeni"

BANJALUKA - Umjesto šest stacionarnih termalnih kamera, koje je nabavio Institut za javno zdravstvo (IZJZ) RS, a koje su plaćene 40.365 KM po komadu, isporučene su nadzorne kamere za široku upotrebu sa dodatnim sistemom mjerenja temperature, čija tržišna cijena je tada bila 23.084 marke.

"Nezavisne" donose nove detalje u slučaju Zeljković: "Odijela stigla u kesama za smeće"

BANJALUKA - Vlasnik Turističke agencije "Travel 4 Fun" Saša Marković u svom svjedočenju izjavio je da je Branislavu Zeljkoviću, smijenjenom direktoru Instituta za javno zdravstvo (IZJZ) RS, dao 250.000 maraka, kao i da mu je Zeljković rekao da treba da komuniciraju preko aplikacije Signal, jer je to sigurnija varijanta.

Ekskluzivno: Marković tvrdi da je Zeljkoviću dao 250.000 KM

BANJALUKA - Vlasnik turističke agencije "Travel 4 Fun" Saša Marković u svom svjedočenju izjavio je da je Branislavu Zeljkoviću, smijenjenom direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, dao 250.000 maraka, saznaju "Nezavisne novine" ekskluzivno.

Tužilaštvo traži još tri mjeseca pritvora za Zeljkovića i Bojića

​BANJALUKA - Republičko javno tužilaštvo zatražiće produženje pritvora za Branislava Zeljkovića, smijenjenog direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te direktora firme "Procontrol" Slavka Bojića, potvrdila je za "Nezavisne novine" Dragica Tojagić, sekretar Tužilaštva.

"Nezavisne" saznaju nove detalje o istrazi nabavki IJZ RS: Marković pregovara o priznanju krivice

BANJALUKA - Saša Marković, vlasnik turističke agencije "Travel 4 Fun", koji je uhapšen u policijskoj akciji sa Branislavom Zeljkovićem, smijenjenim direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te još dvojicom osumnjičenih, pregovara o priznanju krivice, saznaju "Nezavisne novine".

U toku saslušanje Vladimira Vuletića

​BANJALUKA - U Republičkom javnom tužilaštvu u toku je saslušanje Banjalučanina Vladimira Vuletić, vlasnik firme A.R.M.S. sistemi, jednog od osumnjičenih u slučaju zloupotreba pri nabavci zaštitne opreme.

Tužilaštvo formiralo predmet protiv Zolaka

BANJALUKA - Predmet protiv direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandra Zolaka danas je formiran u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, saopšteno je iz Tužilaštva.

KPZ: Sprovođenje Bojića na UKC izvršeno po naredbi Suda

BANJALUKA - Prebacivanje pritvorenika Slavka Bojića iz Kazneno-popravnog zavoda KPZ Banjaluka u Univerzitetsko-klinički centar UKC Republike Srpske izvršeno je na osnovu naredbe banjalučkog Okružnog suda, a ne na osnovu nečijih usmenih dogovora, kako su to pokušali u javnosti da prikažu pojedini mediji, rečeno je Srni u KPZ Tunjice.

Branioci najavili žalbe: "Zeljković i ostali pod istragom i u Sarajevu"

BANJALUKA - Branioci osumnjičenih za zloupotrebe u postupcima javnih nabavki Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske najavili su žalbe na određivanje pritvora njihovim klijentima te podsjetili da Tužilaštvo BiH već godinu dana vodi istragu u ovom slučaju i da većina dokaza ide u prilog odbrani.

Sud odlučio: Zeljković i ostali mjesec dana iza brave

BANJALUKA - Odlukom Okružnog suda u Banjaluci, Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, provešće u pritvoru mjesec dana.

Završeno ročište Zeljkoviću i ostalima, sutra odluka o pritvoru

BANJALUKA - U Okružnom sudu u Banjaluci završeno je ročište Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i preostaloj trojici uhapšenih, a odluku o tome hoće li im odrediti pritvor, sud će donijeti sutra.