Zloupotreba u procesu javnih nabavki

U toku saslušanje Vladimira Vuletića

​BANJALUKA - U Republičkom javnom tužilaštvu u toku je saslušanje Banjalučanina Vladimira Vuletić, vlasnik firme A.R.M.S. sistemi, jednog od osumnjičenih u slučaju zloupotreba pri nabavci zaštitne opreme.

Tužilaštvo formiralo predmet protiv Zolaka

BANJALUKA - Predmet protiv direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandra Zolaka danas je formiran u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, saopšteno je iz Tužilaštva.

KPZ: Sprovođenje Bojića na UKC izvršeno po naredbi Suda

BANJALUKA - Prebacivanje pritvorenika Slavka Bojića iz Kazneno-popravnog zavoda KPZ Banjaluka u Univerzitetsko-klinički centar UKC Republike Srpske izvršeno je na osnovu naredbe banjalučkog Okružnog suda, a ne na osnovu nečijih usmenih dogovora, kako su to pokušali u javnosti da prikažu pojedini mediji, rečeno je Srni u KPZ Tunjice.

Branioci najavili žalbe: "Zeljković i ostali pod istragom i u Sarajevu"

BANJALUKA - Branioci osumnjičenih za zloupotrebe u postupcima javnih nabavki Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske najavili su žalbe na određivanje pritvora njihovim klijentima te podsjetili da Tužilaštvo BiH već godinu dana vodi istragu u ovom slučaju i da većina dokaza ide u prilog odbrani.

Sud odlučio: Zeljković i ostali mjesec dana iza brave

BANJALUKA - Odlukom Okružnog suda u Banjaluci, Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, provešće u pritvoru mjesec dana.

Završeno ročište Zeljkoviću i ostalima, sutra odluka o pritvoru

BANJALUKA - U Okružnom sudu u Banjaluci završeno je ročište Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i preostaloj trojici uhapšenih, a odluku o tome hoće li im odrediti pritvor, sud će donijeti sutra.

U toku ročište Zeljkoviću i još trojici osumnjičenih

BANJALUKA - U Okružnom sudu Banjaluka u toku je ročište direktoru Instituta za javno zdravstvo Branislavu Zeljkoviću i još trojici osumnjičenih.

"Zeljkoviću 20.000 'običnih' odijela iz Banjaluke prodali kao medicinska iz Kine"

BANJALUKA - Branislava Zeljkovića, direktora Instituta za javno zdravstvo Sprske, terete da prošle godine, između ostalog, nije nadzorom utvrdio da 20.000 odijela koja su Institutu isporučena nisu medicinska, porijeklom iz Kine, kako je to bilo predviđeno, već nemedicinska, koje je ponuđač kupio od jedne banjalučke firme.

Zeljković na saslušanju: Nisam znao za pretres, bio sam u Beogradu

BANJALUKA - Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, izjavio je istražiocima da je bio u Beogradu dok je policija vršila pretres u Banjaluci, te da nije ni znao da će biti ispitivan, saznaju "Nezavisne novine".

Odgođeno ročište za određivanje pritvora Zeljkoviću i ostalima

BANJALUKA - Ročište za određivanje pritvora Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Srpske, odgođeno je za 18 časova.

Novinarima zabranjeno da budu na ročištu Zeljkoviću i ostalima

BANJALUKA - Iako je slučaj hapšenja Branislava Zeljkovića, direktora Instituta za javno zdravstvo, od velikog javnog interesa, novinarima nije dozvoljeno da uđu u sudnicu Okružnog suda u Banjaluci.

Za Zeljkovića zatražen pritvor po svim tačkama

BANJALUKA - Republičko javno tužilaštvo zatražilo je od Okružnog suda u Banjaluci određivanje pritvora za Branislava Zeljkovića, direktora Instituta za javno zdravstvo Srpske, po svim tačkama, uključujući i opasnost od bjekstva, saznaju "Nezavisne novine".

Zeljković i ostali sprovedeni u Okružni sud

BANJALUKA - Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te ostala trojica osumnjičenih za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio, sprovedeni su u Okružni sud u Banjaluci.

Tužilaštvo traži pritvor za Zeljkovića i ostale

BANJALUKA - Republičko javno tužilaštvo zatražilo je danas određivanje pritvora Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te ostaloj trojici osumnjičenih za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio, potvrđeno je u Tužilaštvu za "Nezavisne novine".

"Zeljković da pokaže nevinost ili dovoljno argumenata zbog čega ga neko optužuje"

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković govoreći o hapšenju direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljković zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, rekao je da očekuje vrlo brzo pred nadležnim institucijama da pokaže svoju nevinost ili pokaže dovoljno argumenata zbog čega ga neko na neki način optužuje.